Ταλαιπωρία στην Αθηνών-Σουνίου – Έκλεισε η σήραγγα «Λουμπάρδα»

Ταλαιπωρία στην Αθηνών-Σουνίου – Έκλεισε η σήραγγα «Λουμπάρδα»

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας σοβαρών βλαβών που εντοπίστηκαν

Σε πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από τις 8 μ.μ. και για ένα 15ημερο προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής λόγω σοβαρών βλαβών που εντοπίστηκαν στη σήραγγα «Λουμπάρδα» (Τρύπες του Καραμανλή).

Η σχετική απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη μετά τη γεωτεχνική αξιολόγηση του σημείου όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είναι δυνατό να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια, της κυκλοφορίας στο ρεύμα από Αθήνα προς Σούνιο.

Η προσπέλαση των οχημάτων προς το αποκλεισμένο οδικό τμήμα της Λ. Αθηνών-Σουνίου, θα διεξάγεται μέσω του οδικού άξονα Λ. Ευελπίδων -Ν.Παπαγιανόπουλου (οικισμός Κίτσι) -Λ. Αγ.Μαρίνας. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπου ο κ Πατούλης επισήμανε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών.

«Τα αρμόδια συνεργεία θα προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο ελάχιστο δυνατό» προσέθεσε και απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες και τη σχετική σήμανση προς τις παρακαμπτήριές οδούς για την διευκόλυνση τους.

Στις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποφάσισαν η Γενική Διεύθυνση Έργων και Υποδομών της Περιφέρεια Αττικής, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής περιλαμβάνεται επίσης η εγκατάσταση σχετικής σήμανσης σε κρίσιμους οδικούς κόμβους "ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ" και "YABANAKI", για την καθοδήγηση των οδηγών στον εναλλακτικό οδικό άξονα καθώς και συνεχής αναγραφή μηνυμάτων στις Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων των οδικών αρτηριών της Περιφέρειας και ανάρτηση σχετικού χάρτη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.