Πώς θα διεξάγεται από αύριο η κυκλοφορία στη σήραγγα της Κατερίνης

Πώς θα διεξάγεται από αύριο η κυκλοφορία στη σήραγγα της Κατερίνης

Για ποια οχήματα απαγορεύεται η διέλευση μέχρι τον Ιανουάριο του 2025

Με αμφίδρομη κυκλοφορία θα διεξάγεται από αύριο στις 8 το πρωί έως και τις 13 Ιανουαρίου του 2025 η κυκλοφορία στη σήραγγα της Κατερίνης, εντός του ανακατασκευασμένου δεξιού κλάδου προς Θεσσαλονίκη , σε ό,τι αφορά τα οχήματα μικρού βάρους έως 3,5 τόνων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, για τα μεγαλύτερα οχήματα, μικρού βάρους άνω των 3,5 τόνων, η κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις (τόσο προς Αθήνα, όσο και προς Θεσσαλονίκη) θα διεξάγεται μέσω της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης και θα εκτρέπονται από τον Νότιο και τον Βόρειο ανισόπεδο κόμβο Κατερίνης (434ο και 438ο χιλιόμετρο αντίστοιχα) του αυτοκινητοδρόμου.

«Η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι ο κλάδος προς Θεσσαλονίκη της σήραγγας θα παραδοθεί στην αμφίδρομη κυκλοφορία παρουσία του παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Νίκου Ταχιάου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Ταχιάος θα επιθεωρήσει «τις παρεμβάσεις που έγιναν από τον παραχωρησιούχο, «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», στην ηλεκτροδότηση, στην εποπτεία, στον αυτόματο έλεγχο, στον αερισμό και στα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, που καθιστούν τη σήραγγα ασφαλέστερη για τους διερχόμενους οδηγούς». Η σήραγγα παρέμεινε καθολικά κλειστή από τις 8 Απριλίου 2024._