Βάλτε φρένο στο συχνό τσιμπολόγημα – Αυτός είναι ο τρόπος

Βάλτε φρένο στο συχνό τσιμπολόγημα – Αυτός είναι ο τρόπος

Τι ρόλο παίζει το νερό

Λέμε συχνά ότι δεν αντιλαμβανόμαστε πώς παίρνουμε βάρος, αφού προσέχουμε τις μερίδες και την ποιότητα της διατροφής μας. Όμως, ένα λάθος που κάνουμε είναι ότι εστιάζουμε στα βασικά γεύματα της ημέρας, αγνοώντας τα μικρά σνακ που καταναλώνουμε.

Οι θερμίδες όμως αυξάνονται κατά πολύ από τις κατά τ’ άλλα μικρές λιχουδιές που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι όλο και περισσότεροι οι ειδικοί που εφιστούν την προσοχή σε αυτό το «τσιμπολόγημα», καθώς είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε συναισθηματικά αίτια. Όποια κι αν είναι η αιτία, μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με απλούς τρόπους, αρκεί να έχουμε τη θέληση να κάνουμε μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας.

Αρχικά, υπάρχει περίπτωση να πλησιάζετε την κουζίνα κάθε φορά που βαριέστε. Είναι από τους συχνότερους λόγους που επιλέγουμε να φάμε κάτι ανθυγιεινό και άχρηστο σε θρεπτικά στοιχεία. Αν λοιπόν απασχοληθούμε με κάτι άλλο, τότε μπορούμε να καταπολεμήσουμε την συχνότερη αιτία όπως αναφέρει το enallaktikidrasi.com.

Επίσης, ένα επίσης αναγκαίο βήμα είναι να ξεφορτωθούμε τα ανθυγιεινά τρόφιμα που μπορεί να κρύβονται μέσα στα ράφια του ψυγείου και των ντουλαπιών. Αν δεν έχετε παχυντικές επιλογές, αναγκαστικά θα στραφείτε σε άλλες λύσεις.

Αν έχετε παρατηρήσει ότι τσιμπολογάτε συχνά στη δουλειά, μπορεί αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχετε προνοήσει και δεν έχετε πάρει μαζί σας από το σπίτι πιο υγιεινές επιλογές. Το αποτέλεσμα είναι μόλις πεινάσετε έστω και λίγο, να στρέφεστε σε ό,τι είναι διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή.

Γι’ αυτό, προνοήστε και προετοιμαστείτε πριν πάτε στη δουλειά. Αν δεν έχετε χρόνο το πρωί, κάντε το από το προηγούμενο βράδυ. Πάρτε μαζί σας ξηρούς καρπούς χωρίς αλάτι, φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως. Αυτά θα σας κρατήσουν χορτάτους με λιγότερες θερμίδες και περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι το νερό εκτός από ενυδάτωση, βοηθά στην επίτευξη κορεσμού και έτσι νιώθετε λιγότερο συχνά την ανάγκη να τσιμπολογήσετε. Αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας σε αυτά τα μικρά σημεία και θα δείτε αλλαγές στο βάρος σας.