Κακοκαιρία Ιανός: Εισαγγελική παρέμβαση για τους θανάτους – Καταστροφές σε χιλιάδες σπίτια

Κακοκαιρία Ιανός: Εισαγγελική παρέμβαση για τους θανάτους – Καταστροφές σε χιλιάδες σπίτια

Χωρίς νερό για έβδομη ημέρα η Καρδίτσα - Περισσότερες από 60 κοινότητες υπέστησαν ζημιές

Ζημιές σε 3.045 κτίρια από την κακοκαιρία «Ιανός» έχουν διαπιστωθεί μέχρι στιγμής από τα κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, που πραγματοποιούν ελέγχους στις πληγείσες περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής Ελλάδας, ενώ η Εισαγγελία Καρδίτσας ξεκίνησε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την διαπίστωση τυχόν ποινικών ευθυνών για τους τρεις θανάτους πολιτών στο νομό Καρδίτσας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μέχρι χθες 24 Σεπτεμβρίου είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.326 έλεγχοι, εκ των οποίων οι 2.698 σε πληγείσες περιοχές στην Κεντρική Ελλάδα και οι 628 σε πληγείσες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα. Συνολικά σε 3.045 κτίρια έχουν διαπιστωθεί ζημιές.

Αναλυτικά έχουν ελεγχθεί:

- 57 κτίρια στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου,

- 169 κτίρια στην Περιφερειακή Ενότητα Ιθάκης,

- 2.367 κτίρια στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας,

- 363 κτίρια στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας,

- 39 κτίρια στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας,

- 171 κτίρια στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και

- 160 στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

Εισαγγελική παρέμβαση για τους θανάτους και τις καταστροφές

Την ίδια ώρα, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Πέτσας, για τους θανάτους και τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στο νομό Καρδίτσας. Τη διενέργεια της ανέθεσε στην Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας, Αικατερίνη Λύρα.

Η εισαγγελική λειτουργός αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν δυσλειτουργίες και παραλείψεις των αρμόδιων υπηρεσιών, όσον αφορά την πρόληψη και τον περιορισμό των συνεπειών του ακραίου φυσικού φαινομένου που έπληξε τον νομό Καρδίτσας.

Διανομή νερού και τροφίμων στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας

Την ίδια ώρα, συγκινητική είναι η ανταπόκριση Περιφερειών, Δήμων, επιχειρήσεων και απλών πολιτών από διάφορα μέρη της Ελλάδος, στην έκκληση συγκέντρωσης και αποστολής στο Νομό μας ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς Καρδιτσιώτες. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα karditsalive.gr, ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα το τελευταίο διήμερο δέχονται πλήθος προσφορών σε τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και ιματισμό τα οποία διανέμονται στους πληγέντες συμπολίτες μας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο από τον Δήμο Καρδίτσας διαδραματίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ η Περιφερειακή Ενότητας Καρδίτσας έχει συστήσει ομάδα εργασίας από υπαλλήλους της και μίσθωσε χώρο για την υποδοχή των δεμάτων που ξεκινάει από σήμερα.