Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Στο νοσοκομείο 10 άτομα

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Στο νοσοκομείο 10 άτομα

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η  φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Σωκράτους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Στο σημείο επιχείρησαν 8 οχήματα, υδροφόρες και γερανοφόρα, καθώς και 24 πυροσβέστες, ενώ σύμφωνα τον υποστράτηγο και Συντονιστή Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, Σπύρο Βαρσάμη, 10 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 12 ένοικοι.

Λόγω των πυκνών καπνών, αναπνευστικά προβλήματα αντιμετώπισαν και δύο πυροσβέστες.

«Γύρισα στο σπίτι μου περίπου στις 2:00 το βράδυ. Συνειδητοποιώ πως υπάρχουν δύο ασθενοφόρα και τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής ακριβώς κάτω από εκεί που μένω. Βλέπω όλους τους κατοίκους της πολυκατοικίας μου να είναι έξω, παντού να υπάρχουν καπνοί.

Στην αρχή δεν μπορούσα να πιστέψω πως καίγεται η πολυκατοικία που είμαι, καιγόταν όλος ο τρίτος όροφος και εγώ είμαι στον δεύτερο, μου κόπηκαν τα πόδια», ανέφερε στο Thesstoday.gr ένοικος του 2ου ορόφου.

«Όταν μου έδωσαν την άδεια να ανέβω, δεν μπορούσα να αναπνεύσω στους διαδρόμους αλλά και στο διαμέρισμα μου, πονάει ακόμη το κεφάλι μου και τα πνευμόνια μου από τις αναθυμιάσεις. Στα διπλανά διαμερίσματα από το δικό μου, τρέχει συνεχώς νερό από παντού, έχει πλημμυρίσει όλος ο δεύτερος όροφος.

Στο δικό μου διαμέρισμα έτρεμα ολόκληρη όταν μπήκα, από δύο σημεία ξεκίνησαν να τρέχουν νερά ασταμάτητα, μέχρι και ώρες αργότερα», τόνισε υποστηρίζοντας ότι «βέβαια δεν συγκρίνεται αυτό που έγινε στον τρίτο όροφο, εγώ έπαθα το λιγότερο που θα μπορούσα να πάθω.  Ελπίζω να είναι όλοι καλά, γιατί περίπου δέκα άτομα πήγαν στο νοσοκομείο».