Νεκρή βρέθηκε η 43χρονη αγνοούμενη στο Μουζάκι – Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Καρδίτσα

Νεκρή βρέθηκε η 43χρονη αγνοούμενη στο Μουζάκι – Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Καρδίτσα

Περιουσίες βυθισμένες στη λάσπη, νεκρά ζώα και ανησυχία για νέες βροχοπτώσεις - Δείτε φωτογραφίες

Νεκρή βρέθηκε τελικά σήμερα η 43χρονη φαρμακοποιός από το Μουζάκι Καρδίτσας, η οποία αγνοούνταν από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν η περιοχή επλήγη με σφοδρότητα από την κακοκαιρία Ιανός.

Το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας βρέθηκε το περασμένο Σάββατο, αλλά ίχνη της ίδιας πουθενά. Τελικά σήμερα ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της ΕΜΑΚ εντόπισε τη σορό της κάτω από χώματα, κλαδιά δένδρων και φερτά υλικά σε παραρεμάτιο χώρο στην περιοχή Μαγουλίτσα και σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητό της.

Την ίδια ώρα, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ζουν για έκτη ημέρα μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός οι κάτοικοι της Καρδίτσας. Το νερό παραμένει στην περιοχή, απειλώντας περιουσίες, αλλά θέτοντας και ζήτημα δημόσιας υγείας.

Νεκρά ζώα που είναι διάσπαρτα παντού αλλά και τα στάσιμα νερά προκαλούν μια έντονη δυσοσμία σε πολλές περιοχές, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους που ζητούν βοήθεια άμεσα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Οι κάτοικοι ανησυχούν γιατί αν τις επόμενες ημέρες ρίξει βροχές, το πρόβλημα θα γίνει περισσότερο έντονο.

Σε ποιμνιοστάσιο βρίσκονται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τουλάχιστον 400 νεκρά ζώα, και «δεν μπορούν οι άνθρωποι να προσεγγίσουν», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, χρησιμοποιούν μια βάρκα για να μεταφέρουν ζωοτροφές και να ταΐσουν τα άλλα ζώα τους που έμειναν ζωντανά.