Κορονοϊός: Ποιες είναι οι τελικές εισηγήσεις για νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική

Κορονοϊός: Ποιες είναι οι τελικές εισηγήσεις για νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική

Οι σκέψεις για περιορισμού μετακινήσεων και περαιτέρω εξάπλωση της χρήσης μάσκας- Οι «κόκκινες» περιοχές

Η συνεχής επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στην Αττική με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων κοροναϊού ημερησίως, έχει σημάνει «καμπανάκι» σε ειδικούς και κυβέρνηση και φαίνεται πως μετράμε αντίστροφα για την ανακοίνωση νέων περιοριστικών μέτρων στην Περιφέρεια.

Την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ήδη έχουν πέσει στο «τραπέζι» οι προτάσεις των ειδικών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η κυβέρνηση θα ήθελε να αποφύγει την καθολική χρήση μάσκας, ωστόσο το MEGA σημείωσε πως αυτό φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, αναφέρεται ότι ενδεχομένως να υπάρξει περιορισμός των ατόμων που θα βρίσκεται σε καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως δηλαδή οι γάμοι και οι βαφτίσεις. Περιορισμοί πιθανότατα να υπάρξουν επίσης σε τραπέζια στην εστίαση, αλλά και στα κέντρα διασκέδασης.

Αλλαγή ωραρίου φέρεται πως θα γίνει στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού. Συγκεκριμένα η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι αφορά ένα κυλιόμενο ωράριο.

Σύσταση για περιορισμό μετακινήσεων σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας

Στο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο MEGA ανέφερε πως είναι «ανοιχτό» να υπάρξει σύσταση για περιορισμό μετακινήσεων σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, αν κάποιος δεν έχει συγκεκριμένη δουλειά.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ποιες περιοχές στην Αττική βρίσκονται στο «κόκκινο», με το κέντρο της Αθήνας να συγκεντρώνει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο ενώ ακολουθούν ορισμένοι δήμοι στα Νότια και στα Βόρεια προάστια.

Δεν τίθεται θέμα lockdown

Το ενδεχόμενο ενός lockdown θα πρέπει να αποκλειστεί ενώ συζητιέται έντονα η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους. Την Τρίτη αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό