Συναγερμός στη Μόρια – Νέα φωτιά

Συναγερμός στη Μόρια – Νέα φωτιά

Καίγονται σκηνές

Συναγερμός έχει σημάνει ξανά στη Μόρια καθώς ξέσπασε νέα φωτιά στο προσφυγικό καμπ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από την ΕΡΤ καίγονται όσες σκηνές είχαν απομείνει.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της δημόσιας τηλεόρασης πρακτικά το ΚΥΤ της Μόριας δεν υπάρχει καθώς έχει καταστραφεί εξ ολοκλήρου.

Την ίδια ώρα την άκρη του νήματος για το πως ξεκίνησε η φωτιά στη Μόρια ψάχνουν να βρου οι αρχές. Οι έρευνες εστιάζονται σε ένα γραπτό μήνυμα SMS που εστάλη σε αρκετούς από τους μετανάστες λίγη ώρα πριν εμφανιστούν οι πρώτες φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 30 λεπτά πριν τον εμπρησμό διακινήθηκε στα κινητά τηλέφωνα των φιλοξενούμενων του ΚΥΤ.

Το συγκεκριμένο μήνυμα που ανέφερε ότι θα πρέπει να κατευθυνθούν προς την πόλη της Μυτιλήνης γιατί υποτίθεται πως θα εκκενωνόταν η δομή και θα τους μετακινούσαν εκτός Λέσβου.

Εκείνο που αναζητούν οι αρχές είναι φυσικά ο αποστολέας του μηνύματος καθώς επίσης και τον ρόλο που ενδεχομένως να διαδραμάτισαν μέλη συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που δεν ανήκει στη λίστα των καταγεγραμμένων. Θα πρέπει να τονιστεί ότι πριν από τέσσερα χρόνια στη Μυτιλήνη είχε καταγραφεί η παρουσία 115 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με περίπου 8.000 εθελοντές. Μετά το ξεκαθάρισμα όμως που έγινε και την υποχρέωση καταγραφής τους με την προσκόμιση μιας σειράς δικαιολογητικών έμειναν να δραστηριοποιούνται μόλις 17 εντός της δομής και 55 σε ολόκληρο το νησί. Παρ’ όλα αυτά υπήρχαν μερικές ακόμη της οποίας η δράση ήταν απροσδιόριστη.