Στο πρώην ΚΥΤ της Μόριας σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο πρώην ΚΥΤ της Μόριας σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λέσβο

Από το πρώην ΚΥΤ της Μόριας ξεκινά το πρωί της Παρασκευής (12/5) την επίσκεψή του στη Λέσβο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν τις εκλογές.

Στην είσοδο του παλιού στρατοπέδου που χρησιμοποιήθηκε στα χρόνια της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης ως κέντρο καταγραφής και καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών για να κλείσει οριστικά το 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει την παρουσίαση του προγράμματος αξιοποίησης του πρώην ΚΥΤ Μόριας από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και τον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη.

Η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παραδέλλη και μετέπειτα ΚΥΤ Μόριας εντάσσεται στο έργο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου το σχετικό με τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών που επλήγησαν από το μεταναστευτικό.

Θα ακολουθήσει επίσκεψή του στο συνεχιζόμενο μεγάλο έργο της αναστήλωσης των τειχών του εμβληματικού κάστρου της Μυτιλήνης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί στο έργο αυτό, από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την κεντρική αγορά και θα μιλήσει στους πολίτες. Τέλος και πριν αναχωρήσει για τη Ρόδο, στις 2:30 το μεσημέρι, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μυτιλήνης.