Κορονοϊός: Την 14η Σεπτεμβρίου προκρίνουν ειδικοί της Επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων

Κορονοϊός: Την 14η Σεπτεμβρίου προκρίνουν ειδικοί της Επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων

Σημείο-κλειδί για την απόφαση που θα ανακοινωθεί την Τρίτη, η αυξημένη επιδημιολογική εικόνα του τελευταίου 15νθημέρου

Το απόγευμα της Τρίτης και συγκεκριμένα στις 16.00, η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις για την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες.

Στην εκπομπή «Live News» του Mega, μίλησε ο παθολόγος, λοιμωξιολόγος, καθηγητής ιατρικού τμήματος πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος τόνισε πως προκρίνει ως «καλύτερη» ημερομηνία την 14η Σεπτεμβρίου αντί μίας εβδομάδας νωρίτερα, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί από την κυβέρνηση.

«Σε γενικές γραμμές, με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντικός όγκος εκδρομέων που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα, νομίζω ότι κρίνεται καλύτερη ημερομηνία η 14η Σεπτεμβρίου για την έναρξη των σχολείων», σημείωσε ο κ. Γώγος.

«Τα νέα ήταν καλά τις τελευταίες 2-3 ημέρες. Θα δούμε αυτή τη βδομάδα πώς πάει. Η αίσθηση είναι ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα», πρόσθεσε.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Το σημείο - κλειδί είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά

Στην ίδια ημερομηνία (σ.σ. 14 Σεπτεμβρίου) φαίνεται να καταλήγει και ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, για το άνοιγμα των σχολείων. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. καθηγητής επισήμανε ότι «το σημείο - κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά. Υπάρχει όλο το τελευταίο 15νθημερο αυξημένη επιδημιολογική εικόνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης, καταλήγοντας ότι «εγώ θα έκλινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία και σήμερα θα ακουστούν όλες οι απόψεις».

Πέτσας: Ας μαζέψουμε σιγά σιγά τα παιδιά μας

Την 14η Σεπτεμβρίου ως πιθανότερη ημερομηνία έναρξης του νέου σχολικού έτους ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο κεντρικό βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε την ανάγκη να επιστρέψουν τα παιδιά από τις διακοπές περίπου μία εβδομάδα πριν γυρίσουν στις σχολικές αίθουσες για να μην γίνουν εστία μικρής διασποράς στο σχολείο, στη γειτονιά, στην κοινότητα.

«Ας μαζέψουμε σιγά σιγά τα παιδιά μας, ας φροντίσουμε λίγο τις επαφές τους. Το αν θα είναι μία εβδομάδα πριν ή μία εβδομάδα μετά (το άνοιγμα των σχολείων) δεν είναι τόσο κρίσιμο. Κρίσιμο είναι να δείξουμε τη δέουσα προσοχή, να ακολουθούμε τους κανόνες που μας συστήνουν οι ειδικοί και όλα θα πάνε μια χαρά», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό