Σαρωτικοί οι έλεγχοι της Αστυνομίας: Πάνω από 400 άτομα δεν φορούσαν μάσκα

Σαρωτικοί οι έλεγχοι της Αστυνομίας: Πάνω από 400 άτομα δεν φορούσαν μάσκα

Πρόστιμο 5000 ευρώ στη Μύκονο

Οι αστυνομικοί έλεγχοι για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού που διενεργήθηκαν χθες σε όλη τη χώρα, αποκάλυψαν 373 περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας και μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων, καθώς και 20 άλλες παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατόπιν 57.138 αστυνομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν χθες σε όλη τη χώρα για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού, καταγράφηκαν οι εξής παραβάσεις:

  • 13 για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων
  • 6 για υπεράριθμους πελάτες, εκ των οποίων 4 στην Κρήτη και από 1 σε Δυτική και Στερεά Ελλάδα, για τα οποία επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας. Από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 454 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 28 άτομα.
  • 1 για λειτουργία καταστήματος μετά τις 24:00, με επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας στην Αττική. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 56 σχετικές παραβάσεις.
  • 1 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Passenger Locator Form από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 116 σχετικές παραβάσεις.
  • 373 για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης. Επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 70 στην Κεντρική Μακεδονία, 65 στη Στερεά Ελλάδα, 56 στη Θεσσαλονίκη, 38 στην Αττική, 37 στην Κρήτη, 24 στο Νότιο Αιγαίο, 16 στην Πελοπόννησο, 15 στα Ιόνια Νησιά, 13 στη Θεσσαλία, 12 στη Δυτική Ελλάδα, 9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 9 στην Ηπειρο, 7 στο Βόρειο Αιγαίο και 2 στη Δυτική Μακεδονία. Από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.185 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 10.176 πρόστιμα των 150 ευρώ και 9 των 300 ευρώ.

Παράλληλα, στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 68 έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από τις οποίες 16 νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) και 2 στη Μύκονο. Επιπλέον, στη Μύκονο συνελήφθη 1 άτομο για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δικηγόρος έσπασε την καραντίνα και πήγε διακοπές στη Μύκονο

Ακόμα ένα περιστατικό ανευθυνότητας είδε το φως της δημοσιότητας. Μετά την 24χρονη η οποία αν και βρέθηκε θετική στον κοροναϊό, ταξίδεψε στην Σαντορίνη για να απολαύσει τις διακοπές της, ένας δικηγόρος ακολούθησε το… παράδειγμα αυτό.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, ένας δικηγόρος που θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο αναφοράς στην Αθήνα, ως στενή επαφή κρούσματος, μετέβη στη Μύκονο όπου διατηρεί κατοικία.

Ο δικηγόρος, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Ant1 βρέθηκε στο ΑΤ Μυκόνου προκειμένου να παραπονεθεί για ένα beach bar.

Εκεί οι Αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν το όνομα του σε άτυπη λίστα, τον συνέλαβαν και καλείται να πληρώσει πρόστιμο 5.000 ευρώ για διασπορά του νέου ιού.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...