Παραλία Χαμολιάς: Ο «παράδεισος» που εκπέμπει SOS

Παραλία Χαμολιάς: Ο «παράδεισος» που εκπέμπει SOS

Η περιοχή μεταμορφώνεται εξαιτίας του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων

Η παραλία της Χαμολιάς, ένα παραδεισένιο κομμάτι του παραλιακού μετώπου της Ανατολικής Αττικής, κινδυνεύει από τις αλλαγές που αναμένονται εξαιτίας της λειτουργίας του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων.

Η κατασκευή και η λειτουργία του, μέσω της οποίας λύματα θα «ταξιδεύουν» 50 χιλιόμετρα από τον δήμο Σαρωνικού για να καταλήξουν στη θάλασσα της Χαμολιάς, έχει αναστατώσει τους κατοίκους και τον δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, με τους πρώτους να διαδηλώνουν ενάντια στην υποβάθμιση της περιοχής τους και τη δημοτική αρχή να ετοιμάζεται να κινηθεί και νομικά.

Ανησυχία προκαλούν ωστόσο οι εξελίξεις και στους λουόμενους, χιλιάδες πολίτες που επιλέγουν περιοχές όπως τη Βραυρώνα ή το Πόρτο Ράφτη για τα μπάνια τους, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, και οι οποίοι θα δουν να αλλάζει ένα αγαπημένο μέρος για βουτιές, χαλάρωση και επαφή με τη φύση.

Μπάζα και αδρανή υλικά είχε ήδη καταγράψει στο τέρμα του δρόμου της Χαμολιάς με την κάμερά του ο κ. Ιωσήφ Παπαδόπουλος, ανεβάζοντας τον περασμένο Σεπτέμβριο το σχετικό βίντεο στο κανάλι που διατηρεί στο YouTube.

Η πινακίδα ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους ότι με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό κράτος και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής, πρόκειται να υλοποιηθεί έργο με την ονομασία «Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση ακαθάρτων περιοχών Κορωπίου - Παιανίας».

Ο κ. Παπαδόπουλος έχει καταγράψει εικόνες και με drone, αποτυπώνοντας τόσο τα μπάζα και τους λόφους υλικών όσο όμως και την φυσική ομορφιά της περιοχής.