Συγκλονιστικό βίντεο από την διάσωση τριών ατόμων και ενός βρέφους από φλεγόμενο κτίριο

Συγκλονιστικό βίντεο από την διάσωση τριών ατόμων και ενός βρέφους από φλεγόμενο κτίριο

Δείτε τις εικόνες

Φωτιά ξέσπασε στις 2 περίπου τα ξημερώματα της Τρίτης 11/8/2020 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε υπόγεια αποθήκη συνοικιακού σούπερ μάρκετ στη συμβολή των οδών Θράκης με Καραολή και Δημητρίου στη Νέα Ραιδεστό στη Θεσσαλονίκη.

Τα εύφλεκτα υλικά έκαναν τη φωτιά να επεκταθεί γρήγορα και ο πυκνός καπνός δεν άργησε να φτάσει στο διαμέρισμα που βρίσκεται επάνω από το κατάστημα, εκεί όπου διέμενε οικογένεια με βρέφος όπως αναφέρει το thermisnews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες του THERMISnews.gr, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν διαπίστωσαν ότι ο καπνός εμπόδιζε την έξοδο προς τις σκάλες και έτσι βγήκαν στο μπαλκόνι όπου εγκλωβίστηκαν για λίγα αλλά εφιαλτικά λεπτά μέχρι να έρθουν τα δύο πρώτα οχήματα της πυροσβεστικής.

Οι Πυροσβέστες στήνοντας σκάλα κατόρθωσαν να ανέβουν στο μπαλκόνι και να κατεβάσουν τη μητέρα και το μωρό, ενώ στη συνέχεια κατέβηκε και ο σύζυγος παίρνοντας μαζί του τα δυο τους σκυλιά.

Οι άντρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν γρήγορα την εστία της φωτιάς στο υπόγειο του σούπερ μάρκετ, αλλά η πρόσβασή τους σ'αυτή δεν ήταν άμεσα εφικτή. Χρειάστηκαν ηλεκτρικοί τροχοί και δαγκάνες για να κόψουν μέρος του μεταλλικού πλέγματος της περίφραξης.

Λίγο αργότερα κατέφθασαν δυο ακόμη οχήματα της Π.Υ, ενώ αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης απομάκρυναν τον κόσμο ώστε να μην προκληθεί ατύχημα, αφού υπήρχε ο κίνδυνος έκρηξης από μποτίλιες και άλλες εύφλεκτες συσκευασίες.

Λίγο μετά τις 3 και ενώ η Πυροσβέστες συνέχιζαν τις προσπάθειες πυρόσβεσης, μια γυναίκα πυροσβέστης που συμμετείχε στη κατάσβεση έχασε τις αισθήσεις της. Στο σημείο κατέφθασε ασθενοφόρο το οποίο την παρέλαβε για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες της THERMISnews.gr δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονταν ως τις 7 το πρωί, ευτυχώς χωρίς τον κίνδυνο ζωής κάποιου συνανθρώπου μας χάρη στην έγκαιρη άφιξη της Πυροσβεστικής η οποία χρειάστηκε τελικά να ρίξει αφρούς για να περιορίσει την εστία.