Τραγωδία στην Εύβοια: Επτά νεκροί και ένας αγνοούμενος από τις πλημμύρες

Τραγωδία στην Εύβοια: Επτά νεκροί και ένας αγνοούμενος από τις πλημμύρες

Μια 38χρονη γυναίκα και ο σύζυγός της ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών

Όσο περνάει η ώρα, η τραγωδία στην Εύβοια παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε πέντε ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι μια 38χρονη γυναίκα που αγνοούταν εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή Αμφιθέα όπως επίσης και ο σύζυγός της ανεβάζοντας τον αριθμό στους επτά.

Ο κ. Χαρδαλιάς που βρέθηκε στο δημαρχείο Βασιλικών, ερωτηθείς σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων, επιβεβαιώσε τους ήδη γνωστούς τέσσερις νεκρούς προσθέτοντας ότι υπάρχει ένα ακόμη θύμα. Πρόκειται για 73χρονη η οποία εντοπίστηκε στο Μπούρτζι, όπου είχε βρεθεί νωρίτερα νεκρός και ένας 74χρονος. Παράλληλα, έκανε λόγο για δύο αγνούμενους, εκ των οποίων μία γυναίκα η οποία παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού, καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, εντοπίστηκε από τους διασώστες προς τη θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Ωστόσο, εξακολουθεί να αγνοείται  ένας άνδρας, που ήταν μαζί της και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε, ότι «είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα» και αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού κάτω από δύσκολες συνθήκες. Όπως δε επισήμανε «βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν».

Ερωτηθείς σχετικά με την ενεργοποίηση της γραμμής έκτακτης ανάγκης 112 για την ενημέρωση του πληθυσμού, ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε, ότι σωστά δεν ενεργοποιήθηκε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «αν ενεργοποιούνταν, θα είχαμε εκατόμβη νεκρών». Εξήγησε δε, ότι σε συνθήκες πλημμυρών, το να επιχειρούσαν μαζικά οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από την περιοχή, ενδεχομένως να προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία.