Τραγωδία στην Εύβοια: Τέσσερις νεκροί και μεγάλες καταστροφές – Αναζητείται 72χρονος αγνοούμενος

Τραγωδία στην Εύβοια: Τέσσερις νεκροί και μεγάλες καταστροφές – Αναζητείται 72χρονος αγνοούμενος

Τρεις ηλικιωμένοι και ένα βρέφος 8 μηνών έχασαν τη ζωή τους - Απεγκλωβισμοί κατοίκων με ελικόπτερο

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η κακοκαιρία Θάλεια που χτύπησε την Εύβοια, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει τους τέσσερις, καθώς μετά τον 85χρονο, την 86χρονη και το βρέφος ηλικίας 8 μηνών που βρέθηκαν νεκροί στα Πολιτικά, νεκρός εντοπίστηκε και ένας 75χρονος στο Μπούρτζι Βασιλικών, όπως ανέφερε μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6 ο αντιδήμαρχος Χαλκίδας, Βασίλης Γουρνής.

Την ίδια ώρα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του Λιμενικού Σώματας για τον εντοπισμό 72χρονου , ο οποίος αγνοείται στην περιοχή Λευκαντί Χαλκίδας. Στην ίδια περιοχή σύμφωνα με το ρεπορτάζ εντοπίστηκε και ανασύρθηκε ζωντανή μία 72χρονη.

Την ίδια ώρα, με τους χειμμάρους να έχουν υπερχειλήσει, δρόμους να έχουν κλείσει, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 495 κλήσεις για απεγκλωβισμούς και άντληση υδάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Δ.Κ. Ψαχνών και Τ.Κ. Πολιτικών) και Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας και κυρίως στις περιοχές Μπούρτζι, Βασιλικό, Πολιτικά, Λευκαντί, Σταυρό, Κοντοδεσπότι, Ψαχνά και Χαλκίδα. Συνολικά οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν απεγκλωβίσει 47 άτομα, ενώ οκτώ άτομα απεγκλωβίστηκαν από Ι.Χ. αυτοκίνητα και σπίτια με ελικόπτερο Super Puma.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από το 16ο έως το 45ο χλμ. και στην εθνική οδό Χαλκίδας – Λεπούρων στο ύψος της γέφυρας Βασιλικού Χαλκίδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές επαρχιακές οδούς στις περιοχές των Πολιτικών, των Ψαχνών, της Καστέλλας, του Αγίου Νικολάου Βασιλικού (Μπούρτζι), των Φύλλων του Βασιλικού και του Μαντουδίου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται εδώ και αρκετή ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, από όπου παρακολουθεί τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού για τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Εύβοια. Στο δημαρχείο Βασιλικών βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπου πραγματοποιεί συσκέψεις με τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους επικεφαλής όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην πληγείσα περιοχή.