Οχιές δάγκωσαν δύο άτομα στη Φθιώτιδα – Στην ΜΕΘ 57χρονος

Οχιές δάγκωσαν δύο άτομα στη Φθιώτιδα – Στην ΜΕΘ 57χρονος

Σε Ιστιαία και Αταλάντη αντίστοιχα σημειώθηκαν τα περιστατικά

Στο Νοσοκομείο Λαμίας κατέληξαν μία γυναίκα 55 ετών και ένας άνδρας 57 ετών, μετά από δάγκωμα φιδιού σε χωριό της Αταλάντης και στην Ιστιαία Φθιώτιδας αντίστοιχα.

Όπωςαναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, επρόκειτο για δάγκωμα οχιάς και στις δύο περιπτώσεις, με τους ανθρώπους να καταφεύγουν για ιατρική φροντίδα στο Νοσοκομείο της Λαμίας και να μένουν το βράδυ της Τετάρτης για παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα στην περίπτωση του 57χρονου χρειάστηκε επιπλέον δόση αντιοφικού ορού για να αντιμετωπιστεί το δηλητήριο του ερπετού, που του κατάφερε δάγκωμα στο άνω μέρος από το δάχτυλο του χεριού του.

Ευτυχώς παρά τον κίνδυνο που διέτρεξε η υγεία του, αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, ωστόσο θα παραμείνει ένα ακόμη 24ωρο στη ΜΕΘ, έως ότου υποχωρήσει το οίδημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο άτυχος άνδρας που έχει Αλβανική υπηκοότητα, καθάριζε κάποιον εξωτερικό χώρο στο σπίτι του στην Ιστιαία, όπου υπήρχε υγρασία και εκεί φαίνεται ότι είχε φωλιάσει η οχιά.

Και στην περίπτωση της γυναίκας, η οχιά βρισκόταν στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού της, που βρίσκεται σε χωριό έξω από την Αταλάντη. Ο σύζυγός της κατάφερε να σκοτώσει το φίδι, που πρόλαβε όμως να τη δαγκώσει. Η γυναίκα εισήχθη το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Λαμίας έχοντας το σημάδι από το δάγκωμα στο χέρι της, ωστόσο αντέδρασε πολύ γρήγορα στον αντιοφικό ορό και την επομένη αναχώρησε για το σπίτι της.

Παρακαλούμε περιμένετε ...