Τραγωδία στη Φλώρινα: Κατέληξε ο μαθητής που κατανάλωσε δηλητηριασμένα μανιτάρια

Τραγωδία στη Φλώρινα: Κατέληξε ο μαθητής που κατανάλωσε δηλητηριασμένα μανιτάρια

Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος στη Γερμανία, αλλά ο οργανισμός του απέρριψε το μόσχευμα

Βαρύ το κλίμα στο Βαρικό Φλώρινας, από όπου κατάγεται ο μαθητής του Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή κατανάλωσε δηλητηριασμένα μανιτάρια.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Φλώρινας, ο 16χρονος χθες Τετάρτη υποβλήθηκε σε εγχείρηση μεταμόσχευσης ήπατος στην Γερμανία και ενώ αρχικά η κατάστασή του ήταν σταθερή, σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, ο οργανισμός του δεν δέχτηκε το μόσχευμα και σήμερα το μεσημέρι κατέληξε.

Ο άτυχος μαθητής κατανάλωσε τα μανιτάρια την περασμένη Παρασκευή και την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, καθώς παραπονέθηκε ότι ένιωσε αδιαθεσία. Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι δείκτες στο αίμα του ήταν αρκετά υψηλοί και αυτό έθεσε σε συναγερμό τους γιατρούς, ότι πρόκειται για δηλητηρίαση από κατανάλωση μανιταριών.

Το παιδί εσπευσμένα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γεννηματάς στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια στην ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Το απόγευμα της Τρίτης ο μαθητής μεταφέρθηκε με έκτακτη πτήση για το Μόναχο της Γερμανίας, όπου ζει η μητέρα του και όπου οι γιατροί του νοσοκομείου αποφάνθηκαν, ότι έχρηζε επειγόντος μεταμόσχευση ήπατος, στην οποία υποβλήθηκε, αλλά δυστυχώς δεν απέδωσε.