Υπόθεση παράνομης υιοθεσίας βρέφους που γέννησε 15χρονη στη Χαλκίδα

Υπόθεση παράνομης υιοθεσίας βρέφους που γέννησε 15χρονη στη Χαλκίδα

Το προσωπικό του νοσοκομείο αντιλήφθηκε την απάτη και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα

Υπόθεση παράνομης υιοθεσίας βρέφους που γέννησε 15χρονη Ρομά στο νοσοκομείο της Χαλκίδας διερευνά η Ασφάλεια Χαλκίδας, μετά την αποκάλυψη από το νοσοκομείο απόπειρας πλαστογραφίας και απάτης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, μία 15χρονη Ρομά γέννησε στις 26 Ιουλίου ένα υγιές μωρό. Στις 29 Ιουλίου εμφανίσθηκε στο Νοσοκομείο ένας 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ισχυρίσθηκε, ότι ήταν ο πατέρας του άνδρα της 15χρονης, έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να περαστεί η γέννηση στα μητρώα και να προχωρήσει στο Ληξιαρχείο.

Όπως διαπίστωσε όμως το προσωπικό του Νοσοκομείου, ο 38χρονος παρουσίασε ως ταυτότητα της λεχώνας, την ταυτότητα της 28χρονης Ρομά συζύγου του. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αστυνομικοί της Ασφαλείας Χαλκίδας προσήγαγαν στο Τμήμα τόσο τον 38χρονο, όσο και την 15χρονη λεχώνα, αλλά και τον φερόμενο ως πατέρα του βρέφους και την 28χρονη Ρομά που διέθεσε την ταυτότητά της.

Οι προσαγωγές μετετράπησαν σε συλλήψεις, καθώς αποδείχτηκε, ότι προσπάθησαν να εγγράψουν το βρέφος σε άλλη μητέρα, ενώ εξετάζεται και ο βαθμός συγγενείας μεταξύ αλλοδαπών και Ρομά, αλλά και η πατρότητα του βρέφους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.