Ελεύθερος ο 63χρονος που κατηγορείται για την αρπαγή 10χρονης στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθερος ο 63χρονος που κατηγορείται για την αρπαγή 10χρονης στη Θεσσαλονίκη

Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα

Ελεύθερος υπό όρους, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, αφέθηκε ο 63χρονος, που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να αρπάξει 10χρονο κοριτσάκι, την περασμένη Παρασκευή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι περιοριστικοί όροι που τού επιβλήθηκαν με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνιση, δυο φορές τον μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, εμμένοντας στην προανακριτική του θέση ότι δεν έκανε καμία κίνηση να πάρει μαζί του την ανήλικη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να είπε πως γνώριζε τόσο τη 10χρονη όσο και την μητέρα της και για «λόγους φιλανθρωπίας» -όπως ισχυρίστηκε- τους είχε κάνει πρόσφατα διάφορα δώρα, μεταξύ αυτών κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με όσα απολογήθηκε, το πρωί της περασμένης Παρασκευής κι ενώ καθόταν σε καφέ της παραλιακής λεωφόρου Νίκης, τον πλησίασε η ανήλικη, ζητώντας να της αγοράσει μία ακόμη συσκευή κινητού τηλεφώνου. Όταν εκείνος αρνήθηκε, ανέλαβε -σύμφωνα με όσα είπε- να τη συνοδεύσει και να την οδηγήσει στην μητέρα της, που βρισκόταν στην ίδια περιοχή.

Αρνήθηκε, δε, όσα κατήγγειλε η ανήλικη στους αστυνομικούς -και περιλαμβάνονται στη δικογραφία- ότι επιχείρησε να την επιβιβάσει, παρά τη θέλησή της, σε διερχόμενο ταξί στην οδό Τσιμισκή. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, η εκδοχή του ταξί δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο της προανακριτικής έρευνας, καθώς -όπως ανέφερε- ούτε από κάμερες ασφαλείας προκύπτει κάτι τέτοιο ούτε υπάρχει μαρτυρία οδηγού ταξί που να βεβαιώνει την καταγγελία της 10χρονης.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται, ενώ για την παραπομπή του ή μη σε δίκη θα αποφανθεί το επόμενο διάστημα το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.