Υπόθεση Novartis: Δεκτή έγινε η δήλωση αποχής του επίκουρου εισαγγελέα Διαφθοράς

Υπόθεση Novartis: Δεκτή έγινε η δήλωση αποχής του επίκουρου εισαγγελέα Διαφθοράς

Οι δικογραφίες εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτές καθώς φέρονται να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα

«Ναι» είπε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας στην δήλωση αποχής ενός εκ των δύο επικούρων Εισαγγελέων Διαφθοράς, του Χρήστου Ντζούρα, σε ό,τι αφορά στις δικογραφίες της Novartis που εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτές καθώς φέρονται να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα του εισαγγελικού λειτουργού με το σκεπτικό ότι εφόσον το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την Novartis τον βάζει στο «κάδρο» της υπόθεσης αυτό αρκεί για να τεθεί εκτός των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντζούρας επικαλέστηκε στη δήλωση αποχής του λόγους ευπρέπειας και ευθιξίας μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πως στο πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής σκιαγραφούνται ποινικές ευθύνες των δύο επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς ως συμμετόχων του Δημ. Παπαγγελόπουλου.  Και αυτό, όπως αναφέρει ο κ.  κ. Ντζούρας, παρότι  οι δύο φυσικοί του δικαστές, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης,  ζητούν, με τα πορίσματά τους, να αρχειοθετηθεί η  δικογραφία και για τους δύο επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς.  Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί πως το πόρισμα της πλειοψηφίας είναι έμμεση πίεση για την αρχειοθέτηση των δικογραφιών που εκκρεμούν σε βάρος των Άδωνι Γεωργιάδη και Δημ. Αβραμόπουλου. Για το λόγο αυτό, ο κ. Ντζούρας ζήτησε να απέχει από το χειρισμό των εν λόγω υποθέσεων από δω και στο εξής.