Υπόθεση Novartis: Ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη

Υπόθεση Novartis: Ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

Από τη θέση του κατηγόρου σε αυτή του κατηγορούμενου περνά η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη καθώς σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης ακολουθώντας τον δρόμο που του «έδειξε» ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας (κακούργημα), παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, παραβίασης δικαστικού απορρήτου και παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων (πλημμελήματα).Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί προκειμένου να χρεωθεί σε ανακριτή.

Παράλληλα, έστειλε στο αρχείο το σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε τους επίκουρους εισαγγελείς Χρ.Ντζούρα και Στ. Μανώλη καθώς από την έρευνα που διενεργήθηκε στον Άρειο Πάγο δεν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων σε βάρος τους.

Η τύχη των δυο επίκουρων εισαγγελέων φαίνεται να είναι το μοναδικό σημείο ταύτισης των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη που διενήργησαν, από κοινού, την έρευνα καθώς οι απόψεις που διατύπωσαν στα συμπεράσματα τους ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες.

Ο κ. Σοφουλάκης θεωρεί ότι εκτός από τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς και η επικεφαλής τους Ελένη Τουπουπάκη ενήργησε σύννομα καθώς από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους τα οποία να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης για τις πράξεις που της αποδίδονται.

Μάλιστα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έβαλε στο «κάδρο» της υπόθεσης τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή, την τέως επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, οι οποίοι είχαν εξεταστεί τόσο κατά τη διάρκεια της προκαταρτικής ενώπιον του Αρείου Πάγο όσο και ενώπιον της Βουλής, τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Novartis Νίκο Μανιαδάκη και Κων. Φρουζή καθώς και τον μάρτυρα Ν. Μανία.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να διαπιστώνει, για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, την διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να διατάξει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα συγκεκριμένα πρόσωπα για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.