Ξέσπασε σε κλάματα η Βικτώρια Καρύδα – «Ήθελα να ήξερα τι τους δίνει τόση χαρά»

Ξέσπασε σε κλάματα η Βικτώρια Καρύδα – «Ήθελα να ήξερα τι τους δίνει τόση χαρά»

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του συζύγου της Γιάννη Μακρή ήρθε το μοντέλο Βικτωρία Καρύδα η οποία άνοιξε την αυλαία των μαρτυρικών καταθέσεων στη δίκη που ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η νεαρή γυναίκα βλέποντας του δυο Βούλγαρους κατηγορούμενους να γελούν μιλώντας σε φιλικά τους πρόσωπα φανερά φορτισμένη αναρωτήθηκε γιατί είναι τόσο χαρούμενοι.

«Ήθελα να ήξερα τι τους δίνει τόση χαρά» είπε κοιτάζοντας του δυο κατηγορούμενους που αρνούνται την εμπλοκή τους στην στυγερή δολοφονία που έγινε έξω από το σπίτι της οικογένειας Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 στο Πανόραμα της Βούλας.

Κλαίγοντας με λυγμούς η Βικτωρία Καρύδα μίλησε για την γνωριμία και τον γάμο της με τον Γιάννη Μακρή αλλά και τα δυο παιδιά τους ενώ απαντώντας στις αιτιάσεις σχετικά με τις δουλειές του συζύγου της υποστήριξε πως δεν γνώριζε πολλές λεπτομέρειες.

«Στην Αυστραλία είχε μάνδρα αυτοκινήτων και ασχολούνταν με ακίνητα. Στην Ελλάδα ασχολήθηκε με εταιρία σεκιούριτι. Εγώ δεν ήξερα πολλά πράγματα για τις δουλειές του, εννοώ όχι πολλές λεπτομέρειες. Την ημέρα που έγινε το κακό άνοιξε την δεύτερη επιχείρηση του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας την κατάθεση της η νεαρή γυναίκα ήταν κατηγορηματική πως ο άνδρας της δεν έπαιρνε μέτρα προφύλαξης. «Κυκλοφορούσαμε με μια βέσπα, χωρίς προστασία. Δεν είχαμε φόβο», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι υπήρχε φύλαξη στο σπίτι τους μετά τις 10 το βράδυ για τους κλέφτες. Η μάρτυρας εξέφρασε την βεβαιότητα πως αν υπήρχε κίνδυνος θα την είχε ενημερώσει. «Θα υπήρχε άνθρωπος να μας φυλάξει. Κυκλοφορούσε άνετα με τα παιδιά μας, δεν είχε όπλο» είπε.

Το γνωστό μοντέλο μίλησε και για τις δραματικές ώρες που έζησε όταν ένας «κολλητός» φίλος του συζύγου της την ενημέρωσε το μοιραίο βράδυ για το κακό ενώ βρισκόταν σε μια επίδειξη μόδας.

«Ήρθε στα καμαρίνια και μου είπε ότι κάτι έγινε, αλλά δεν μου είπε ακριβώς» είπε η μάρτυρας και πρόσθεσε κλαίγοντας: «είδα το βίντεο δυστυχώς, μπορώ να αναγνωρίσω από το βίντεο τον πρώτο κατηγορούμενο».

Μάλιστα, η νεαρή γυναίκα υποστήριξε ότι ένας φίλος του συζύγου της είχε εντοπίσει τον πρώτο κατηγορούμενο εκείνη την ημέρα, ενώ φέρεται να της εκμυστηρεύτηκε πως και ο σύζυγος της τον είχε παρατηρήσει το προηγούμενο διάστημα.

Η βεβαιότητα της Βικτώριας Καρύδα ότι αναγνωρίζει τον κατηγορούμενο, μέσω του «σκοτεινού βίντεο», ως τον εκτελεστή του συζύγου της προκάλεσε «βροχή ερωτήσεων» με την μάρτυρα να επιμένει πως «είναι άνθρωπος της λεπτομέρειας».

«Ένας πεζός ήρθε τρέχοντας, τον πυροβόλησε και έφυγε τρέχοντας και πάλι»

«Έχει ίδιο σωματότυπο, είχε κοτσίδα και περπατάει με τον ίδιο τρόπο. Είδα τον τρόπο που περπατάει στο βίντεο και αντίστοιχο βίντεο από τα κανάλια στα δικαστήρια. Τρέχει με τον ίδιο τρόπο» περιέγραψε η μάρτυρας και συνέχισε με δυσκολία λέγοντας: «Βγήκε ο άνδρας μου, κοίταξε δεξιά και αριστερά και μπήκε στο αμάξι. Ένας πεζός ήρθε τρέχοντας, τον πυροβόλησε και έφυγε τρέχοντας και πάλι». Η μάρτυρας ανέφερε απευθυνόμενη στο δικαστήριο ότι είδε πολύ προσεκτικά τις καταγραφές των καμερών ασφαλείας και διαπίστωσε ότι το αμάξι που φέρονται να νοίκιασαν τα δυο αδέρφια, είχε περάσει έξω από το σπίτι τους.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν η υπεράσπιση υπέδειξε δυο φωτογραφίες χωρίς πρόσωπο στην μάρτυρα καλώντας την να αναγνωρίσει τον δράστη, με την ίδια να υποστηρίζει ότι μπορεί να συγκρίνει από τα βίντεο.

Την αντίδραση της πολιτικής αγωγής και της ίδιας της Βικτώριας Καρύδα προκάλεσε ερώτηση της υπεράσπισης σχετικά με δημοσιεύματα στην Αυστραλία που ήθελαν τον Γιάννη Μάκρη μπλεγμένο σε παράνομες δραστηριότητες. «Ο άνδρας μου δεν είχε τίποτα όσο ήμασταν μαζί! Δεν τα ξέρω αυτά που λέτε» είπε και συμπλήρωσε σχετικά με το μαχαίρι που βρέθηκε πάνω στο θύμα: «Δεν ξέρω τίποτα. Μαχαιράκια σε μπρελόκ είχαμε στο σπίτι και τα παίρναμε στην παραλία».

Αναφερόμενη δε στο τελευταίο μήνυμα που φέρεται να έστειλε το θύμα 20 δευτερόλεπτα πριν βγει από το σπίτι και στο οποίο έγραφε: «να προσεχείς που πας και που μιλάς», η ίδια απάντησε πως δεν είναι σε θέση να καταλάβει τι μπορεί να εννοούσε.

Οι δυο κατηγορούμενοι, πάντως, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση. «Αρνούμαι τις κατηγορίες, είμαι αθώος. Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία Μάκρη. Πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη» είπε ο πρώτος κατηγορούμενος ενώ ο συγκατηγορούμενος του και αδελφός του συμπλήρωσε: «Αρνούμαι τις κατηγορίες, δεν έχω καμία σχέση».