Μεγάλη φωτιά στη Χίο – Μάχη να μην φθάσει σε κατοικημένη περιοχή

Μεγάλη φωτιά στη Χίο – Μάχη να μην φθάσει σε κατοικημένη περιοχή

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης στο νησί της Χίου, όπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, σε μια προσπάθεια να μην πλησιάσουν οι φλόγες κατοικημένες περιοχές.

Αυτή την ώρα σύμφωνα με την ιστοσελίδα alithia.gr, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται πίσω από το σχολείο των Βαβύλων, με κατεύθυνση τα Σκλαβιά και το Θολοποτάμι. Ο Πρόεδρος των Βαβύλων, Κώστα Καμπούρη, μιλώντας στο alithia.gr σημείωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε περλίπου στις 10:00 π.μ. σε μικρή απόσταση από την ΒΙΑΛ και κατευθύνθηκε στο χωριό τους.

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας επιχειρεί στον τόπο της πυρκαγιάς που βρίσκεται κοντά στον οικισμό των Βαβύλων και κατευθύνεται προς Παναγία Κρήνα. Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ακόμη μέτωπο στην περιοχή της Καρδαμάδας.

Εκτιμάται, ότι στους Βαβύλους με τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους πυροσβέστες, σε συνδυασμό με τις καλές καιρικές συνθήκες, μιας και δεν φυσάει, ότι θα καταφέρουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, ώστε να μην επεκταθεί προς Σκλαβιά και Θολοποτάμι, γιατί σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροπή. επιχειρεί για την αντιμετώπισή της, ενώ συμμετέχει από αέρος στην κατάσβεση και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Στις δυνάμεις που επιχειρούν από αέρος για την κατάσβεση της φωτιάς προστέθηκαν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Κομβικής σημασίας η επέμβασή τους τούτη την ώρα που σταδιακά ενισχύεται η ένταση των ανάμεων και πρέπει να ανακοπεί η επέκταση της πυρκαγιάς προς Σκλαβιά. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν το δύσκολο έργο κατάσβεσης απλωμένες σε όλο το χώρο.

Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα για την μη άσκοπη είσοδο οχημάτων στους Βαβύλους, προκειμένου να μην παρεμποδίζεται το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης. Επίσης εσκαφέας του στρατού σπεύδει στην περιοχή, σε περίπτωση που απαιτηθεί η συνδρομή του για τη δημιουργία "ζώνης" ανακοπής του πύρινου μετώπου.