Γιατρός-«μαϊμού»: Νέα έρευνα στο σπίτι του – Νέες αποκαλύψεις και ντοκουμέντα της δράσης του

Γιατρός-«μαϊμού»: Νέα έρευνα στο σπίτι του – Νέες αποκαλύψεις και ντοκουμέντα της δράσης του

Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. και για δεύτερο ψευτογιατρό μετά από καταγγελία θύματος

Εξονυχιστικά ψάχνει η Αστυνομία χρήματα και στοιχεία, που θα δέσουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση του 47χρονου ψευτογιατρού, που εκτός από απάτες κατά συρροή, κατηγορείται και για ανθρωποκτονίες, αφού φέρεται με τις «συμβουλές» του να οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, που έπασχαν από σοβαρά νοσήματα.

Σήμερα Δευτέρα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν στην κατοικία του στην Αγία Μαρίνα, όπου επί 5 ώρες έψαχναν για κρυψώνες και στοιχεία της δράσης του 47χρονου. Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος ψευτογιατρός είχε απλώσει τα πλοκάμια του και εκτός Ελλάδος, καθώς σύμφωνα με καταγγελία, φέρεται να υπήρξε θύμα του και μία γυναίκα από την Κύπρο, η οποία έπασχε από καρκίνο και η οποία -σύμφωνα πάντα με την καταγγελία- ακολουθώντας τις συμβουλές του, κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ο 47χρονος ακούγεται να δίνει οδηγίες σε ασθενή, έφερε στην δημοσιότητα η εκπομπή Live News του Mega. Σε αυτό ο εμφανιζόμενος ως Δρ. Νικόλαος Κοντός , χρησιμοποιώντας σκόρπιες ιατρικές ορολογίες, ασυνάρτητους συσχετισμούς και παιδαριώδεις διαγνώσεις, ακούγεται να συμπεραίνει, ότι ο ασθενής πάσχει από το συκώτι του, το οποίο όπως λέει, δουλεύει υπερωρίες και εξηγεί, τι πρέπει να κάνει για να το ξεκουράσει.

«Σίγουρα έχεις κάποιο θέμα με το συκώτι» ακούγεται να λέει και συνεχίζει: «Να μπορέσει να αποτοξινωθεί. Γιατί αυτό τι μας δείχνει; Μας δείχνει ότι από τη στιγμή που ξεκούρασες το συκώτι, άρχισες να καταπολεμάς τις τοξινώσεις. Που σημαίνει ότι έχεις πυκνές τοξινώσεις στον οργανισμό. Δεν παίζει ρόλο αν είμαστε παχείς ή αδύνατοι. Μπορεί να έχουμε όλοι λιπώδη διείσδυση στο συκώτι. Ανάλογα το τι τρώμε. Μπορεί να δεις έναν χοντρό και να μην έχει κι έναν αδύνατο να έχει. Τα σημάδια αυτά σε συνεργασία με τις ερυθριάσεις που έχεις, τα αγγεία που φαίνεται ότι είναι διεσταλμένα και ότι έχεις κάποια ψιλή ακμή εδώ πέρα… κάποια στίγματα, αυτά είναι σημάδια ότι το συκώτι, δουλεύει υπερωρίες. Κουράζεται. Πρέπει να το ξεκουράσουμε».

Συνεχίζοντας δε το ρεσιτάλ… ευρηματικότητας και ασυναρτησιών, ακούγεται να λέει: «Δεν είναι απαραίτητο ότι φταίει το κρασί. Πολύ πιθανό να πίνεις και ένα λίτρο κρασί την ημέρα, με φαγητό μαζί και να μη σε πειράζει καθόλου. Να το πίνεις έτσι σκέτο, γιατί σ’ αρέσει και να σε τσακίσει το μισό λίτρο. Σημασία έχει η συχνότητα και η διατροφή. Άμα θέλουμε πραγματικά να βοηθάμε το συκώτι μας, δεν πρέπει ποτέ να πίνουμε με άδειο το στομάχι. Ποτέ νηστικοί. Ακόμα και το μήλο, που είδες, οι παλιοί πίνουν το κρασί ρίχνουν και με το μήλο, είναι γιατί το μήλο, δημιουργεί πεπτίνες. Και βοηθά να απορροφηθούν πιο γρήγορα οι καλές ουσίες από το κρασί. Τα οινοπνευμονοειδή, εξαιτίας της τοξικότητάς τους, το οινόπνευμα κτλ, τα μειώνει και τα αποβάλλει πιο γρήγορα. Δηλαδή σε οδηγεί στην τουαλέτα. Δηλαδή μπορεί να κάτσεις με έναν παππούλη, αυτός να πίνει με το μήλο και να λες τι κάνει κι ο παππούς να είναι μια χαρά κι εσύ να πιείς άλλο να το πιείς σκέτο και να φύγεις αδιάβαστος! Να «λιώσεις» από ένα λίτρο κρασί!»

Ύστερα, έχοντας στα χέρια του τις εξετάσεις του ασθενούς, τον συμβουλεύει να ακολουθήσει τις οδηγίες του, και να «αξιοποιήσει», όπως λέει χαρακτηριστικά, την ευκαιρία που του δίνεται. Όπως ακούγεται, λέει: «Το πιο πιθανό, που συνάδει με τις ερυθριάσεις και τα στιγματάκια που έχεις, πρέπει να ενισχύσουμε το συκώτι. Αν το βοηθήσουμε και το ενισχύσουμε, θα αποτοξινωθείς πιο γρήγορα κι αυτό μπορεί να μειωθεί κι άλλο. Και όταν πάμε στο… τώρα είναι 3, άμα πάμε στο 1, δεν θα υφίσταται. Και δεν έχεις πρόβλημα, τίποτα. Ούτε σ’ ενοχλεί, γιατί, κοίταξε να δεις. Απ’ αυτή την άποψη τώρα, είσαι τυχερός. Αλλά πρέπει να αξιοποιήσεις αυτήν την ευκαιρία…».

Την ίδια ώρα, ανησυχία έχει προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. καταγγελία πολίτη, ο οποίος όπως υποστήριξε, έπεσε θύμα ψευτογιατρού το 2015. Ωστόσο, η περιγραφή των γεγονότων και των πρακτικών που ακολούθησε ο συγκεκριμένος δράστης, δεν συνάδει με το προφίλ του 47χρονου, με τους αστυνομικούς να φοβούνται, ότι βρίσκονται μπροστά και σε δεύτερη περίπτωση Κοντού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...