Προφυλακιστέος 25χρονος για διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας στα Ζωνιανά

Προφυλακιστέος 25χρονος για διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας στα Ζωνιανά

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 24χρονος αδελφός του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Ρεθύμνου ο 25χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 55χρονου και της συζύγου του στα Ζωνιανά στις 2 Ιουνίου, ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 24χρονος αδελφός του.

Οι δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας για τις οποίες σχημάτισε την δικογραφία η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, αφορούν όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cretapost.gr, τόσο το 55χρονο άνδρα που τραυματίστηκε σοβαρά, όσο και την σύζυγό του, η οποία επέβαινε στο όχημα που οδηγούσε το θύμα, την ώρα που άνοιξαν πυρ εναντίον του οι δράστες. Η πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών αφορά τον βίαιο ξυλοδαρμό του 45χρονου αδελφού του 55χρονου από τους δράστες, επεισόδιο που σημειώθηκε στον δρόμο από Αξό προς Ζωνιανά, σε ενέδρα που του είχαν στήσει, λίγη ώρα πριν την ένοπλη συμπλοκή στα Ζωνιανά.

Το χρονικό της επίθεσης

Το αιματηρό περιστατικό έγινε σε δύο πράξεις. Η πρώτη πράξη συνέβη στην περιοχή Αξός στον Μυλοπόταμο το απόγευμα της 2ας Ιουνίου, όταν μέλη γνωστής οικογένειας των Ζωνιανών συναντήθηκαν με τον 45χρονο αδελφό του 55χρονου. Μεταξύ τους υπήρξε έντονη λογομαχία, ενώ δεν άργησαν να ανάψουν τα αίματα, με τον έναν δράστη να παίρνει την κατσούνα του και να ξυλοκοπά άγρια στο κεφάλι τον 45χρονο, ενώ στη συνέχεια έφυγε με την παρέα του από το σημείο.

Η δεύτερη πράξη εκτυλίχθηκε στα Ζωνιανά, όταν ο 55χρονος έμαθε για την επίθεση που δέχθηκε ο 45χρονος αδελφός του από τα συγκεκριμένα μέλη της γνωστής οικογένειας. Τότε πήγε και τους βρήκε και άρχισε νέος γύρος λογομαχιών και καυγάδων. Η υπόθεση ξέφυγε για μία ακόμα φορά, καθώς βγήκαν και όπλα, με αποτέλεσμα ο 55χρονος να τραυματιστεί από σφαίρα στην λεκάνη και να να μεταφερθεί αιμόφυρτος και σε σοβαρή κατάσταση το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν σχεδόν αμέσως τους δράστες και συνέλαβαν τα δύο από τα τρία αδέλφια, ενώ ο 25χρονος παραδόθηκε αμέσως μετά.