Εμπειρικός βοτανολόγος δήλωσε ο γιατρός «μαϊμού» – Αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τους θανάτους των ασθενών

Εμπειρικός βοτανολόγος δήλωσε ο γιατρός «μαϊμού» – Αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τους θανάτους των ασθενών

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο κατηγορούμενος

Σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί την ευθύνη για τους θανάτους τριών ανθρώπων ο γιατρός μαϊμού, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του ανακριτή, ισχυρίστηκε πως πρόθεση του ήταν να βοηθήσει με τις θεραπείες του.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος , φέρεται να υποστήριξε πως όταν ο ίδιος συνάντησε τα θύματα του είχαν ολοκληρώσει τον κύκλο της θεραπείας που ακολουθούσαν και σε καμία περίπτωση δεν τους ζήτησε να διακόψουν τα φάρμακα τους.

Ο 47χρονος Νίκος Κονταστάθης, όπως είναι το πραγματικό του όνομα το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα μαζί με την φωτογραφία του, στην σύντομη απολογία του φέρεται να δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος ομολογώντας ότι δεν είναι γιατρός. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε υποσχέθηκε πλήρη ίαση στους ασθενείς.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τους ισχυρισμούς τους, φέρεται να ζήτησε συγγνώμη γιατί εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων του δηλώνοντας γιατρός και να ομολόγησε ότι πήρε χρήματα, από τους συγγενείς των τριών θυμάτων. Ωστόσο, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως πληρώθηκε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.

Με άρνηση απάντησε ο 47χρονος και στην κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης που καταγράφεται είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να τυποποιήσει το αδίκημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος θα υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα που ανιχνεύεται στα θεραπευτικά έλαια του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

Οι αρχές, πάντως, μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του 47χρονου αναμένουν να αυξηθούν οι καταγγελίες σε βάρος του καθώς θεωρούν ότι είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο διακίνησης «μαύρου χρήματος» μέσω off shore εταιριών ενώ θα ερευνήσουν ακόμη και την πιθανότητα ο κατηγορούμενος να έκρυβε χρήματα σε θυρίδες ή και κρύπτες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...