Ισόβια στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Φαίης στη Νέα Μάκρη

Ισόβια στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Φαίης στη Νέα Μάκρη

Ανατροπή στην υπόθεση

Κάθισε για τρίτη φορά στο εδώλιο μετά από αναίρεση του Αρείου Πάγου ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας που είχε σπάσει τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα

Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της Φαίης Μπλάχα καθώς το Εφετείο καταδίκασε σε ισόβια τον κατηγορούμενο ανατρέποντας την απόφαση που του είχε επιβάλει κάθειρξη 20 ετών.

Ο νεαρός κατηγορούμενος κάθισε για τρίτη φορά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου μετά την αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος για το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας το οποίο του αναγνωρίστηκε από το Εφετείο με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ομόφωνα, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο καταδικάζοντας τον για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της 23χρονης Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013, στη Νέα Μάκρη.

Η απόφαση του δικαστηρίου , στην πράξη σημαίνει για τον κατηγορούμενο ότι δεν θα αποφυλακιστεί τον ερχόμενο Αύγουστο αλλά θα παραμείνει στην φυλακή ακόμη επτά χρόνια.

Η εισαγγελέας της έδρας «έδειξε» το δρόμο στο δικαστήριο λέγοντας στην αγόρευση της πως κατά την

την κρίση της τα πραγματικά περιστατικά δεν αποδεικνύουν ότι ο κατηγορούμενος είχε ειλικρινή μεταμέλεια και εστίασε στο γεγονός ότι δεν πήγε την άτυχη κοπέλα αμέσως στο νοσοκομείο ενώ συνέχισε να κρύβεται από τις αρχές για περίπου ένα μήνα.

Η εισαγγελική λειτουργός δέχτηκε τα πυρά του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου Μ. Δημητρακόπουλος ο οποίος την κατηγόρησε ότι δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία.

Δημητρακόπουλος: Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ πολύ, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα

Εισαγγελέας: Έχει πει και χειρότερα, κυρία πρόεδρε

Δημητρακόπουλος: Και η Τουλουπάκη και ο Ρασπούτιν τα ίδια έλεγαν, ότι έχω πει και χειρότερα

Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε λίγο;

Δημητρακόπουλος: Εγώ δεν έχω φοβηθεί ούτε την Τουλουπάκη ούτε τον Ρασπούτιν την εποχή που ήταν παντοδύναμοι... Όχι τώρα που είναι για φυλακή...

Νωρίτερα, στην απολογία του ο κατηγορούμενος επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ήταν μια κακιά στιγμή και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της Φαίης. «Ντρέπομαι, φοβήθηκα με έπιασε πανικός» είπε και αφηγήθηκε πως ζήτησε βοήθεια από έναν φίλο του για να πάει τη σύντροφό του στο νοσοκομείο.

«Έχω μετανιώσει από τη πρώτη στιγμή που σήκωσα το χέρι μου. Δεν φαντάστηκα τι θα συμβεί και εγώ ήμουν 25 χρόνων. Θόλωσα ντρέπομαι ειλικρινά» ανέφερε.

Στο άκουσμα της απόφασης η μητέρα και η σύζυγος του κατηγορούμενου ξέσπασαν σε κλάματα ενώ ο πατέρας του αντέδρασε φωνάζοντας «Δεν το ήθελε το παιδί μου. Έλεος, έλεος πια».