Ιατροδικαστής που εξέτασε την 10χρονη: Ο συνδυασμός των ναρκωτικών θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος

Ιατροδικαστής που εξέτασε την 10χρονη: Ο συνδυασμός των ναρκωτικών θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος

«Όλοι ως άνθρωποι έχουμε συγκλονιστεί»

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση απαγωγής της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη και στα ναρκωτικά που της χορηγήθηκαν από τους παγωγείς της.

Πληροφορίες έκαναν λόγο πως ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που κρατούσαν επί σχεδόν 48 ώρες τη δεκάχρονη Μαρκέλλα της χορήγησαν ηρεμιστικά και κοκαΐνη, κάτι που επιβεβαίωσε στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη η ιατροδικαστής, Ελένη Ζαγγελίδου.

«Όλοι ως άνθρωποι έχουμε συγκλονιστεί.  Γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα. Δεν είχε τέτοια ευρύματα το παιδί», είπε ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι « ο συνδυασμός αυτών των ναρκωτικών ουσιών θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος».

«Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, πραγματικά ναι οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε”, είπε η κ. η Ελένη Ζαγγελίδου.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από της δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, πρόκειται για έναν συνδυασμό κατασταλτικών και διεγερτικών, το λεγόμενο «speedball», τα οποία όμως δρουν ανεξάρτητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ηρεμιστικά χάπια που δόθηκαν στο παιδί προκαλούν αμνησία και μείωση των αναστολών. Από την άλλη, η κοκαΐνη κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό για να μην πέσει σε λήθαργο.