Ύποπτοι για κακούργημα μέλη της διοίκησης και γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Ύποπτοι για κακούργημα μέλη της διοίκησης και γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Αρκετοί από τους μάρτυρες έκαναν λόγο για ελλιπή μέτρα προστασίας

Μέλη της Διοίκησης αλλά και γιατροί της ιδιωτικής κλινικής «Ταξιάρχαι» καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης κακουργηματικής πράξης, ενώπιον του εισαγγελέα που ερευνά το ενδεχόμενο παραβίασης των μέτρων πρόληψης για την διάδοση του κοροναϊού.

Πέντε πρόσωπα θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ποινή, για όποιον από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια, ακόμη και ισόβιας κάθειρξης στην περίπτωση που προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Με τα έως τώρα στοιχεία 13 ασθενείς που νοσηλεύονταν στην συγκεκριμένη κλινική στο Περιστέρι έχουν αποβιώσει λόγω της προσβολής τους από τον ιό.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν τηρήθηκε το ιατρικό πρωτόκολλο και αν είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης στην κλινική, στην οποία νοσηλεύονται κυρίως νεφροπαθείς ασθενείς, κατέθεσαν περισσότεροι από 25 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και στελέχη του ΕΟΔΥ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί από τους μάρτυρες  έκαναν λόγο για ελλιπή μέτρα προστασίας.

Πάντως, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εξηγήσεων ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα αποδώσει ποινικές ευθύνες σε βάρος υπόπτων ή όχι.