Ο ασυναγώνιστος Ολυμπιακός και τα ρεκόρ που κυνηγά

Ο ασυναγώνιστος Ολυμπιακός και τα ρεκόρ που κυνηγά

Η ομάδα του Μαρτίνς έχει την καλύτερη άμυνα όλων των εποχών

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς παραμένει αήττητος, έχει την καλύτερη άμυνα όλων των εποχών και τρέχει προς τον τερματισμό κυνηγώντας αρκετά ρεκόρ.

Εκτός του ότι οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν ακόμα 9 ματς για να κλείσουν μια 36αρα σεζόν χωρίς ήττα (και με τα διπλάσια ντέρμπι σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη σεζόν στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος), η ομάδα του Πέδρο Μάρτινς πάει να «διαλύσει» ρεκόρ που πιστεύαμε ότι δύσκολα μπορούν να σπάσουν.

Το τελευταίο ρεκόρ ήταν του ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου (που συνεχίστηκε για κάποια ματς και με τον Φερέιρα). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» όχι μόνο κατέκτησε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα αλλά έκλεισε και 51 ματς χωρίς ήττα...

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται μετά την Τούμπα στον αριθμό 37! Τελευταία του ήττα ήταν στις 10 Φεβρουαρίου του 2019. Από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (με 3-1). Τι έγινε μετά από εκείνο το βράδυ; Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν δέκα σερί νίκες για να κλείσουν την περσινή σεζόν και μετράνε φέτος άλλα 27 ματς πρωταθλήματος χωρίς ήττα! Το σύνολο 37 λοιπόν για τον Ολυμπιακό ο οποίος σε όλο αυτό το διάστημα είχε και τα προκριματικά της Ευρώπης και το Champions League και το Europa League.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν φέτος έχει δεχτεί μόλις 9 γκολ. Το εκπληκτικό στατιστικό όμως έχει να κάνει με τους αγώνες μακριά από το «Καραϊσκάκης». Σε 14 εκτός έδρας ματς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δεχτεί μόλις 3 γκολ!

Το ρεκόρ που υπήρχε ήταν αυτό της σεζόν 2008/09. Ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε δεχθεί μόλις 6 γκολ σε 15 εκτός έδρας αγώνες. Δηλαδή 0.4 ανά ματς. Ο φετινός Ολυμπιακός έχει 3 γκολ παθητικό σε 14 εκτός έδρας αγώνες. Οπερ σημαίνει 0.21 ανά ματς. Και με σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας μιας και ήδη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν περάσει ήδη δύο φορές από την Τούμπα και θα πρέπει να πάνε στο ΟΑΚΑ για άλλους δύο αγώνες (με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό) αλλά και στο «Βικελίδης» και στο Ηράκλειο.
Το τελευταίο γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός μακριά από το «Καραϊσκάκης» ήταν στις 23 Νοεμβρίου από τον Εμμανουηλίδη και του είχε στερήσει και δύο βαθμούς (1-1 τελικό αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο).

Ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός πάει να σπάσει και το ρεκόρ όλων των εποχών σε ότι έχει να κάνει με την άμυνα. Εντός κι εκτός έδρας. Αυτό ανήκει στην ΑΕΚ του Χιμένεθ που κατέκτησε και το πρωτάθλημα με την Ενωση την σεζόν 2017/2018 να έχει δεχτεί μόλις 12 γκολ σε 30 αγώνες ενώ σε ότι έχει να κάνει με μέσους όρους το πολύ μεγάλο ρεκόρ είναι του Ολυμπιακού την σεζόν 1972/73 με μόλις 0.38 ανά ματς (13 γκολ σε 34 ματς).

Ο Ολυμπιακός λοιπόν μετά από 27 ματς έχει 9 γκολ παθητικό (δεν έχει προηγούμενο) και 0,33 ανά ματς (επίσης δεν έχει προηγούμενο), όπως αναφέρει το gazzetta.