Ξανά στο εδώλιο ο γνωστός ηθοποιός για τον βιασμό του οδηγού ταξί

Ξανά στο εδώλιο ο γνωστός ηθοποιός για τον βιασμό του οδηγού ταξί

Άσκησε έφεση εισαγγελέας κατά της αθωωτικής απόφασης

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί και πάλι ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς μετά την έφεση που ασκήθηκε κατά της απόφασης του Κακουργιοδικείου που τον έκρινε, κατά πλειοψηφία 4-3, αθώο για τον βιασμό 25χρονου οδηγού ταξί.

Η έφεση φέρει την υπογραφή της εισαγγελέως εφετών Αρετής Σκαφίδα η οποία εξέφρασε την άποψη ότι δεν εκτιμήθηκαν σωστά τα στοιχεία που προέκυψαν από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, η οποία σημαδεύτηκε από εντάσεις.

Η εισαγγελική λειτουργός εκτιμά  ότι η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έπρεπε να είναι καταδικαστική για τον νεαρό ηθοποιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας επικαλείται την ιατροδικαστική έκθεση η οποία η ίδια θεωρεί ότι πιστοποιεί την κακοποίηση του οδηγού ταξί.  

Στο σκεπτικό της έφεσης η κ. Σκαφίδα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμά πως δεν επαληθεύτηκε ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι στόχος του μηνυτή ήταν να αποσπάσει χρήματα από τον ηθοποιό καθώς ουδέποτε κατέθεσε αγωγή σε βάρος του ενώ ζήτησε μόνο την τιμωρία του.

Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός θεωρεί πως οι διακυμάνσεις στην  ψυχολογική κατάσταση του οδηγού όταν πήγε εκείνο το βράδυ στο νοσοκομείο, όπως προκύπτει από μαρτυρίες, φαίνεται να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του πως κατά τη διάρκεια της κούρσας ο ηθοποιός του έριξε ναρκωτική ουσία στον καφέ πριν τον βιάσει.

Η άποψη της κ. Σκαφίδα έρχεται σε αντίθεση με αυτή της συναδέλφου της, εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που τον περασμένο Μάρτιο είχε εισηγηθεί την αθώωση του ηθοποιού, λόγω αμφιβολιών.

Οι τρεις τακτικοί δικαστές διαφώνησαν με την  εισαγγελική πρόταση και τάχθηκαν υπέρ της καταδίκης του κατηγορούμενου για τον βιασμό του οδηγού.

Ωστόσο, οι τέσσερις ένορκοι ήταν αυτοί που καθόρισαν το αποτέλεσμα κρίνοντας αθώο τον Γιώργο Καρκά.

Το δικαστήριο, πάντως, αναγνώρισε στον ηθοποιό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τον καταδίκασε σε 30 ημέρες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών με το οποίο ήταν, επίσης, αντιμέτωπος.