Αθώος ο ηθοποιός για το βιασμό του οδηγού ταξί

Αθώος ο ηθοποιός για το βιασμό του οδηγού ταξί

Ο κατηγορούμενος παρέμεινε προφυλακισμένος 15 μήνες

Αθώος κρίθηκε για το βιασμό του οδηγού ταξί ο γνωστός ηθοποιός από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Το δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία (4-3) έκρινε αθώο για το αδίκημα του βιασμού τον κατηγορούμενο ενώ αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του για κατοχή ναρκωτικών. Οι ένορκοι ήταν εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ της αθωότητας του κατηγορούμενου ενώ οι τακτικοί δικαστές είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει την αθώωση, λόγω αμφιβολιών του κατηγορούμενου που παρέμεινε στη φυλακή για 15 μήνες.

Στην κρίση της εισαγγελικής λειτουργού βάρυνε η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας που βεβαιώνει πως δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος DNA του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί. «Δεν
αφήνει περιθώρια» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας της έδρας υπογραμμίζοντας την διαπίστωση ότι«μόνο τα μάτια δεν αφήνουν DNA».

Δέκα μήνες με αναστολή στον ηθοποιό για κατοχή ναρκωτικών

Ο 30χρονος ηθοποιός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών, με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου που ζήτησαν οι συνήγοροι του.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κατάμεστο ακροατήριο. Ο νεαρός έπεσε στην αγκαλιά των γονιών του την ώρα που η μητέρα του οδηγού ταξί ξεσπούσε σε κλάματα μην μπορώντας να πιστέψει ότι ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος για το βιασμό του γιου της.

«Η δικαιοσύνη απεφάνθη, 15 μήνες ταλαιπωρίας τελείωσαν από αύριο ο εντολέας μου θα είναι ελεύθερος να επιστρέψει στο θέατρο και τους ανθρώπους που τον αγαπούν», δήλωσε ο δικηγόρος του Βασίλης Τσουξής.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, με οριακή πλειοψηφία (4-3) έκρινε αθώο για το αδίκημα του βιασμού τον κατηγορούμενο ενώ αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του για κατοχή ναρκωτικών.

Οι ένορκοι ήταν εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ της αθωότητας του κατηγορούμενου ενώ οι τακτικοί δικαστές είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί.