Νίκος Χαρδαλιάς: Θα ζούμε με τον κορονοϊό για πολύ καιρό

Νίκος Χαρδαλιάς: Θα ζούμε με τον κορονοϊό για πολύ καιρό

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των πτήσεων εξωτερικού - Μέχρι στιγμής όλα τα δείγματα έχουν βγει αρνητικά

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη Ελλάδα, ο κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου, το απόγευμα της Κυριακής 24/05 ανακοίνωσε 2 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα. Επίσης ενημέρωσε πως οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 19 ενώ ανακοίνωσε πως δεν έχουν καταγραφεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο νέοι θάνατοι.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος τόνισε: «Και αυτή η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά» και πρόσθεσε: «τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι καλά» ενώ τόνισε πως: «θα ζούμε με τον κορονοϊό για πολύ καιρό».

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως αύριο αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για τα δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιαγωγικούς σταθμούς και ενημέρωσε ότι επαναλειτουργούν από Δευτέρα οι δομές πρόνοιας για παιδιά και ηλικιωμένους ενώ έχουν καθοριστεί ειδικές προδιαγραφές για τη λειτουργία τους.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα της εστίασης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε το τι ισχύει για τα τετραγωνικά χώρα και την πληρότητα των καταστημάτων ενώ πρόσθεσε πως συνεχίζονται οι έλεγχοι των πτήσεων εξωτερικού και πως μέχρι στιγμής όλα τα δείγματα έχουν βγει αρνητικά.