Μεγαλείο ψυχής από 42χρονη: «Αν πεθάνω, θέλω να δώσετε τα όργανά μου»

Μεγαλείο ψυχής από 42χρονη: «Αν πεθάνω, θέλω να δώσετε τα όργανά μου»

Η τελευταία της επιθυμία ήταν να δώσει ζωή με τον θάνατό της

Μεγαλείο ψυχής από 42χρονη μητέρα, που κατέληξε τελικά από εγκεφαλικές βλάβες στο νοσοκομείο Λαμίας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, η 42χρονη έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από μία εβδομάδα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλευόταν μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Με τον θάνατό της όμως φαίνεται ότι θα δώσει ζωή σε συνανθρώπους της, με την απόφαση που είχε πάρει η ίδια, για να δωρίσει - αν γινόταν λόγω των προβλημάτων υγείας - κάποια από τα όργανά της.

Σύμφωνα με τη μητέρα της 42χρονης που μίλησε στην ιστοσελίδα και η οποία μεγαλώνει το παιδί της κόρης της, η ίδια της είχε πει «αν πεθάνω, αν δεν τα καταφέρω, θέλω να δώσετε τα όργανά μου». Επιθυμία που εκδήλωσε μετά την προηγούμενη σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχε τον περασμένο Ιανουάριο από τον ιό της γρίπης, όταν έφθασε και πάλι πολύ κοντά στο κατώφλι του θανάτου. Τότε είχε σωθεί χάρη στις προσπάθειες των γιατρών της ΜΕΘ και της μητέρας της, που με πολλούς κόπους και αγώνα της εξασφάλισε στη συνέχεια νοσηλεία σε Κέντρο Αποκατάστασης και ένα ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι της.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της, αλλά και τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει στην οικογένειά της, η 42χρονη ήθελε έστω και την τελευταία στιγμή να κάνει κάτι καλό. Γι' αυτό και όταν οι γιατροί της ΜΕΘ ανακοίνωσαν, ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή, η μητέρα της ζήτησε αμέσως να υπογράψει για τη δωρεά των οργάνων και να τηρήσει την επιθυμία του παιδιού της. Ωστόσο, επειδή η 42χρονη δεν είχε πάρει ποτέ διαζύγιο από τον πρώην σύζυγό της, έπρεπε να υπογράψει κι εκείνος, όπως και έγινε σήμερα το πρωί.

Ακολούθως από το Νοσοκομείο Λαμίας έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες και εστάλησαν στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, από όπου θα αναζητηθούν οι συμβατοί λήπτες, για όσα όργανα μπορούν να μεταμοσχευθούν.

Το δράμα της 42χρονης

Η 42χρονη ήταν πολύ γνωστή στις πιάτσες των ναρκωτικών. Μετά όμως τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της στις αρχές του έτους, έμεινε «καθαρή» για τέσσερις ολόκληρους μήνες. Η υποχρεωτική καραντίνα μάλιστα είχε βοηθήσει στο να μην μπορούν να την προσεγγίσουν άτομα, που εμπορεύονται το «λευκό θάνατο».

Στις πρώτες μέρες χαλάρωσης ωστόσο, η 42χρονη βρήκε αμέσως τις παλιές «κακές παρέες». Έτσι από το ασφαλές περιβάλλον, που είχε δημιουργήσει με πολλούς κόπους η μάνα της, δεν άργησε να επιστρέψει στην κόλαση.

Στις 15 Μαΐου η 42χρονη βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση από υπερβολική δόση στο σπίτι ενός 71χρονου, ο οποίος απλά παραδέχθηκε, ότι την «φιλοξενούσε». Φέρεται να ισχυρίσθηκε μάλιστα, ότι η μοιραία δόση με την ηρωίνη έφτασε με ντελίβερι ως «δώρο» από τον νταβατζή. Η θανατηφόρος δόση είχε πλέον κατακλύσει τον αποτοξινωμένο οργανισμό της και ολοκλήρωσε την καταστροφική δουλειά που είχε ξεκινήσει χρόνια πριν.