Μπακογιάννης για πλατεία Ομονοίας: Τα άκουσα κανονικά, παραδέχομαι το λάθος μου

Μπακογιάννης για πλατεία Ομονοίας: Τα άκουσα κανονικά, παραδέχομαι το λάθος μου

«Προφανώς δεν έγιναν εγκαίνια. Προφανώς δεν έγινε καμία φιέστα, δεν κάναμε ομιλίες, δεν κάναμε δηλώσεις»

Η παρουσία πολλών Αθηναίων στο άνοιγμα της νέας πλατείας Ομονοίας προκάλεσε αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια, τόσο από τον πολιτικό όσο και από τον απλό κόσμο.

Σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανέβασε ένα βίντεο στο Facebook για να εξηγήσει τι συνέβη χθες το βράδυ στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

«Από χθες το βράδυ διαβάζω και ακούω πολλά εύλογα και δικαιολογημένα σχόλια για το άνοιγμα της Ομόνοιας. Και σκέφτομαι τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά. Να πούμε λίγο τι έγινε. Προφανώς δεν έγιναν εγκαίνια. Προφανώς δεν έγινε καμία φιέστα, δεν κάναμε ομιλίες, δεν κάναμε δηλώσεις. Εγώ ο ίδιος ήρθα για λίγα λεπτά, ίσα ίσα για να δω το συντριβάνι να ανοίγει. Και η δημοτική Αστυνομία ήταν εδώ. Μάλιστα με μεγάφωνα ζητούσε από τον κόσμο να κρατήσει μέτρα κοινωνικών αποστάσεων» είπε ο κ. Μπακογιάννης.

«Έχοντας πει όλα αυτά κάναμε λάθος. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος γιατί δεν προβλέψαμε ότι όταν ανοίγει η νέα Ομόνοια, όταν περνάνε χιλιάδες Αθηναίοι κάθε μέρα, είναι λογικό να μαζευτεί αυθόρμητα πολύς κόσμος. Εγώ ένα πράγμα θέλω να ευχηθώ: να είμαστε όλοι καλά, να περάσει το κακό και να είναι στο μέλλον η Ομόνοια ένας τόπος πολλών, ασφαλών και χαρούμενων συνωστισμών».