Ταυτοποιήθηκαν επτά άτομα για τους πυροβολισμούς στα Λαδάδικα

Ταυτοποιήθηκαν επτά άτομα για τους πυροβολισμούς στα Λαδάδικα

Για ξεκαθάρισμα λογαριασμών κάνει λόγο η αστυνομία

Επτά άτομα ταυτοποιήθηκαν για εμπλοκή στο περιστατικό με πυροβολισμούς που καταγράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην περιοχή των Λαδάδικων Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για άνδρες ηλικίας από 34 έως 68 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράβαση του νόμου περί όπλων, η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε τα ξημερώματα της 16ης Δεκεμβρίου, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, έφθασε αιφνιδιαστικά στην πλατεία Μοριχόβου (Λαδάδικα), που περικλείεται από κέντρα διασκέδασης. Ακολούθησαν πυροβολισμοί στον αέρα, προκαλώντας πανικό σε διερχόμενους και θαμώνες μαγαζιών της περιοχής, ευτυχώς χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα και αποχώρησαν προτού φτάσουν οι αστυνομικοί. Από το οδόστρωμα αστυνομικοί συνέλλεξαν συνολικά 27 κάλυκες και 14 κουκούλες τύπου «full face» (ολοπρόσωπες).

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, το παραπάνω περιστατικό ήρθε ως συνέχεια συμπλοκής που συνέβη λίγα 24ωρα νωρίτερα έξω από νυχτερινό μαγαζί στην περιοχή των Σφαγείων Θεσσαλονίκης.

Οι πυροβολισμοί στα Λαδάδικα, μπροστά από συγκεκριμένο μαγαζί, εκτιμάται από την αστυνομία πως ήταν «αντίπραξη» και κίνηση «επίδειξης ισχύος».

Αφορμή φαίνεται πως στάθηκαν προσωπικές ή/και οικονομικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε άτομα που ενεπλάκησαν στα δύο επεισόδια και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η εκδοχή, οι διαφορές αυτές να συνδέονται με την «προστασία» νυχτερινών μαγαζιών, κάτι όμως που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται από τις διωκτικές αρχές.

Πάντως, τις επόμενες μέρες -και μέχρι τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς- ακολούθησαν τρία ακόμη αιματηρά περιστατικά σε κέντρα διασκέδασης της πόλης και δεν αποκλείεται να υπάρχει σύνδεση αυτών με τα δύο πρώτα επεισόδια.