Νέα ένταση τη νύχτα στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής

Νέα ένταση τη νύχτα στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στο σημείο

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή. Οι περισσότεροι από τους περίπου 100 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή αποχώρησαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τη μία τη νύχτα, ενώ στο σημείο παρέμειναν αστυνομικές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο βράδυ που παρατηρούνται επεισόδια στην περιοχή, καθώς και το βράδυ της Τρίτης περίπου 400 νεαρά άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην ίδια πλατεία και πέταξαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφ.Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε χθες το κλείσιμο της πλατείας της Αγίας Παρασκευής από τις 21:00 έως τις 6:00 μέχρι νεωτέρας

Συγκεκριμένα αναφερόμενος  στα όσα διαδραματίστηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Αγία Παρασκευή, είπε ότι «δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, αγνοούν τους επιστήμονες υγείας και τις συμβουλές τους, περιφρονούν τις οδηγίες και τις προειδοποιήσεις του κράτους για τους κινδύνους του συγχρωτισμού, ιδιαίτερα όταν δεν λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης και προστασίας και κυρίως αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι τις ευπαθείς ομάδες και για τις συνέπειες των άσκοπων, μαζικών και χωρίς μέτρα συγκεντρώσεων».

Σημείωσε ότι την Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών και χθες «επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού», κάτι που επιβάλλει την λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα.