Ποιες γραμμές του ΟΑΣΘ αναλαμβάνουν τα ΚΤΕΛ

Ποιες γραμμές του ΟΑΣΘ αναλαμβάνουν τα ΚΤΕΛ

Συνολικά 31 προορισμοί θα εξυπηρετούνται με υπεραστικά λεωφορεία

Με την γραμμή 55 (Σταυρούπολη-Ωραιόκαστρο) ολοκληρώνεται αύριο 5 Μαΐου η ενσωμάτωση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στην αστική συγκοινωνία στον νομό, ενώ την προσεχή Πέμπτη αναμένεται η ανάληψη της γραμμής 9 «Νέος Σιδ. Σταθμός - Λαχαναγορά» από το ΚΤΕΛ Κιλκίς, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου της πόλης (ΟΣΕΘ), Γιάννης Τόσκας.

Έτσι, εφόσον όλα κυλήσουν βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει, την τρέχουσα εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση των 25 περιαστικών γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, στο πλαίσιο της διετούς σύμβασης που υπογράφηκε το προηγούμενο διάστημα, όπως διευκρίνισε. Σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΣΕΘ επισημαίνει ότι η γραμμή 55 (Σταυρούπολη- Ωραιόκαστρο), έχει 51 στάσεις ενώ έχει και ως δεύτερο κλάδο την 55Β ( Σταυρούπολη - Παλαιά Συμμαχική), η οποία λειτουργεί και τα Σαββατοκύριακα εξυπηρετώντας και την ανοικτή δομή προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή της Ιωνίας, με 43 στάσεις.

Με την εκτέλεση της προαναφερόμενης γραμμής, ολοκληρώνεται η παροχή εξυπηρέτησης αστικής συγκοινωνίας από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης που διέθεσε 57 οχήματα σε καθημερινή βάση (70 μαζί με τα εφεδρικά). Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της διετούς σύμβασης, το ΚΤΕΛ Σερρών διαθέτει για αστική συγκοινωνία στο νομό Θεσσαλονίκης 24 οχήματα σε κίνηση και έξι εφεδρικά. Συγκοινωνιακό έργο σε γραμμές του ΟΑΣΘ εκτελούν και τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον ΟΣΕΘ, καθημερινά θα κυκλοφορούν 115-120 σύγχρονα λεωφορεία των ΚΤΕΛ σε 31 γραμμές, ενώ ο ΟΑΣΘ βάσει των δυνατοτήτων του θα διαθέτει έως και 240 οχήματα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...