Καθηγητής Γώγος: Πότε δεν θα πρέπει τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο

Καθηγητής Γώγος: Πότε δεν θα πρέπει τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο

«Η πρόταση για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων καταρτίστηκε έπειτα από επεξεργασία και μακριά ζύμωση στην επιτροπή»

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων έχει ξεκινήσει, καθώς στις 11 Μαϊου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της Γ' Λυκείου, στις 18 Μαϊου της Α' και Β' Λυκείου και του Γυμνασίου, ενώ ακόμη δεν υπάρχει απόφαση για νηπιαγωγεία και δημοτικά.

«Η πρόταση για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων καταρτίστηκε έπειτα από επεξεργασία και μακριά ζύμωση στην επιτροπή», είπε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο λοιμωξιολόγος -καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος ρωτήθηκε επίσης εάν είναι ασφαλές για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους να επιστρέψουν στο σχολείο, εν μέσω πανδημίας.

«Το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς. Κάθε υπεύθυνος, πατέρας και μητέρα, θα πρέπει να κρίνει κατά πόσο πρέπει να στείλει το παιδί του στο σχολείο, λαμβάνοντας υπ' όψιν αν υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε ευπαθείς ομάδες, ακόμα και ανήλικοι, στο σπίτι. Εάν υπάρχει παππούς ή γιαγιά, ηλικίας άνω των 70, και ιδίως αν έχει υποκείμενο νόσημα τότε θα πρέπει να το αποφύγουν. Εγώ θα προστάτευα αυτή την οικογένεια, κρατώντας τα παιδιά στο σπίτι και κάνοντας χρήση του επιτυχημένου προγράμματος της τηλεκπαίδευσης το οποίο συνεχίζεται», τόνισε ο καθηγητής.