Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Τι είναι η Εκκλησία, σούπερ μάρκετ ή κομμωτήριο;

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Τι είναι η Εκκλησία, σούπερ μάρκετ ή κομμωτήριο;

«Περιμένω την επάνοδο όχι μόνο στην κανονικότητα αλλά και στην εκκλησιαστικότητα»

Για το μείζον θέμα του ανοίγματος των εκκλησιών μετά την άρση της καραντίνας, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, ενόψει των απογευματινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού.

«Περιμένω την επάνοδο όχι μόνο στην κανονικότητα αλλά και στην εκκλησιαστικότητα. Eφ΄ όσον το πρόβλημα είναι στον συνωστισμό, εκεί θα λάβουμε όλα τα μέτρα, θα κάνουμε αυτά που μας έχουν υποδείξει. Τώρα αν έχουν άλλους λόγους δεν το γνωρίζω» τόνισε ο Μητροπολίτης.

«Τελικά τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία. Τι είναι η Εκκλησία, είναι ένα σωματείο, είναι ένα σούπερ μάρκετ;» είπε ο Μητροπολίτης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν σταδιακά.

«Είναι χειρότερο από το σούπερ μάρκετ, είναι χειρότερο από το κομμωτήριο; Τι είναι η εκκλησία δεν είναι ένας θείος οργανισμός ο οποίος έχει παράδοση 20 αιώνων;» τόνισε ο κ. Ιερόθεος.

«Τι είναι αυτή η εξουσία και ποια είναι τα όρια της εξουσίας» και εξήγησε ότι τα λέει όλα αυτά διότι γνωρίζει ότι η απόφαση που έστειλε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον πρωθυπουργό «κινείται περίπου σε αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος χωρίς να θέτει θέμα πίστεως».