Εξαπατούσαν προσποιούμενοι τους λογιστές ηλικιωμένους και τους λήστευαν

Εξαπατούσαν προσποιούμενοι τους λογιστές ηλικιωμένους και τους λήστευαν

Συνελήφθη ένας 39χρονος και αναζητείται μία συνεργός του για οκτώ υποθέσεις

Ένας 39χρονος ημεδαπός συνελήφθη στην Ελευσίνα από αστυνομικούς του Τ.Α. Ελευσίνας, , κατηγορούμενος για απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ημεδαπή συνεργός του.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος κινούμενος με όχημα μαζί με τη συνεργό του, προσέγγισαν στην περιοχή της Ελευσίνας ηλικιωμένο ημεδαπό και προσποιούμενοι τους λογιστές, απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού. Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιστευτά τα λεγόμενα τους, κάλεσαν τηλεφωνικά άγνωστη γυναίκα, η οποία προσποιήθηκε την κόρη του παθόντα. Ο ηλικιωμένος αντελήφθη την προσπάθεια εξαπάτησής του και κατόπιν αυτού ετράπησαν σε φυγή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας, οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής χρηματικού ποσού από Δημόσιες Υπηρεσίες, επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Σε περιπτώσεις όπου τα θύματα τους αντιλαμβάνονταν την απάτη ή λόγω του περιορισμένου χρόνου δράσης που διέθεταν, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία, προκειμένου να τους αφαιρέσουν χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν οκτώ περιπτώσεις. Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.