Κορονοϊός: Επιστρέφει η κανονικότητα των… περιοριστικών μέτρων

Κορονοϊός: Επιστρέφει η κανονικότητα των… περιοριστικών μέτρων

Αίρονται τα πρόστιμα των 300 ευρώ από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας - Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Την κατάργηση από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα του προστίμου των 300 ευρώ και της αφαίρεσης των πινακίδων κυκλοφορίας για 60 ημέρες, για άσκοπες μετακινήσεις με το αυτοκίνητο ακόμη και σε άλλη περιοχή του ίδιου νομού, που ίσχυε από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την παράταση των περιορισμών της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης έως τις 27 Απριλίου, ωστόσο χαλαρώνουν τα μέτρα όσον αφορά την διάρκεια ισχύος τους κατά την διάρκεια της ημέρας. Συγκεκριμένα, όπως είπε, από Δευτέρα έως Παρασκευή απαγορεύεται η κυκλοφορία στην παραλία της πόλης από 2:00 το μεσημέρι έως τις 10:00 το βράδυ και τα σαββατοκύριακα από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε, ότι κατά τα λοιπά, τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως και τις 27 Απριλίου καθώς όπως τόνισε, ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει. Σημείωσε δε, ότι «τις τελευταίες ημέρες ένα είναι σίγουρο, ότι κάναμε ένα σημαντικό βήμα στην κοινή μας προσπάθεια». Όπως ανέφερε, οι παραβάτες ήταν λίγοι.

Σημείωσε ακόμη, ότι «έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων στη χώρα μας όπως και στην ΕΕ», αλλά όπως υπογράμμισε «η όποια άρση θα ξεκινήσει βήμα-βήμα, όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν οι λόγοι που τα επέβαλαν».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό