Αναστάτωση στη Χαλκίδα με έγκυο θετική στον κοροναϊό από την δομή της Ριτσώνας

Αναστάτωση στη Χαλκίδα με έγκυο θετική στον κοροναϊό από την δομή της Ριτσώνας

Αν και ήταν γνωστό στον ΕΟΔΥ, διακομίστηκε για να γεννήσει χωρίς να ενημερωθεί σχετικά το νοσοκομείο

Μία ακόμη γυναίκα από την δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Ριτσώνας, η οποία μάλιστα είχε διαγνωστεί θετική στον κοροναϊο κατά τους ελέγχους του ΕΟΔΥ μετά το κρούσμα σε λεχώνα που γέννησε στο Αλεξάνδρας, διακομίστηκε το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για να γεννήσει, χωρίς να ενημερωθούν σχετικά το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, η γυναίκα είχε διαγνωσθεί θετική στον SARS-COV-2 κατά τον έλεγχο του ΕΟΔΥ στις 28 Μαρτίου, όμως το Νοσοκομείο Χαλκίδας ενημερώθηκε μόλις το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας. Παρά το γεγονός, ότι για τη μεταφορά και τη νοσηλεία της γυναίκας λήφθηκαν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση θετικού κρούσματος κοροναϊού, όπως γίνεται σε όλα τα περιστατικά από τη Ριτσώνα, στο νοσοκομείο επικράτησε αναστάτωση.

Από το Νοσοκομείο Χαλκίδας ξαναέγινε εργαστηριακός έλεγχος, τα αποτελέσματα του οποίου βγήκαν από το Ινστιτούτο Παστέρ σήμερα το απόγευμα και ήταν αρνητικά, εξέλιξη εντέλει αναμενόμενη, καθώς πέρασαν οι 14 ημέρες από τότε που η αλλοδαπή είχε εξεταστεί από τον ΕΟΔΥ. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η γυναίκα δεν είχε εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα covid-19, ενώ πλέον συνεχίζει τη νοσηλεία της σε Νοσοκομείο Αναφοράς της Αθήνας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό