Κορονοϊός: «Ο οικισμός του Δροσερού είναι μια υγειονομική βόμβα»

Κορονοϊός: «Ο οικισμός του Δροσερού είναι μια υγειονομική βόμβα»

Πώς περιγράφει την κατάσταση ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

Για υγειονομική βόμβα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφορικά με τον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης, μετά και το κρούσμα κοροναϊού σε 15 μηνών βρέφος.

Ο ίδιος τόνισε, πως είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση σε ολόκληρο το νομό, καθώς υπάρχουν πολλά κρούσματα και όπως είπε, τα μέτρα δεν φαίνεται να αποδίδουν τα δέοντα. «Ο οικισμός του Δροσερού είναι μια υγειονομική βόμβα, καθώς εκεί ζουν Ρομά, που δεν τηρούν τα μέτρα καραντίνας και η παρουσία του κράτους εκεί έχει πάντα τις δυσκολίες του», είπε χαρακτηριστικά.

«Το παιδάκι το οποίο αρρώστησε και έχει μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη είναι το δείγμα του τι μπορεί να συμβεί στην περιοχή καθότι ο κορονοϊός είναι διάσπαρτος σε πόλεις και στα χωριά γύρω γύρω και μεταδίδεται και μας ανησυχεί πάρα πολύ», σημείωσε ο κ. Καραδέδος.

Πρόσθεσε ακόμα, πως ο κοροναϊός είναι διάσπαρτος τόσο στην πόλη της Ξάνθης, όσο και σε ολόκληρο τον νομό, η διασπορά του είναι μεγάλη και αυτό ανησυχεί πάρα πολύ τους κατοίκους.

Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό