Νεκρή 42χρονη κρατούμενη -Αναβρασμός στις φυλακές Θήβας

Νεκρή 42χρονη κρατούμενη -Αναβρασμός στις φυλακές Θήβας

Οι κρατούμενες σε ένδειξη διαμαρτυρίας έβαλαν φωτιά στα στρώματα

Νεκρή εντοπίστηκε το πρωί στην Ε' πτέρυγα των γυναικείων φυλακών της Θήβας 42χρονη κρατούμενη. Τα αίτια μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά αλλά ερευνώνται από σωφρονιστικούς και αστυνομικούς

Με το που έγινε γνωστό το περιστατικό ξέσπασε ένταση στις φυλακές, οι κρατούμενες σε ένδειξη διαμαρτυρίας έβαλαν φωτιά στα στρώματα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και όλοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ειδοποιήθηκαν να προσέλθουν στην υπηρεσία τους.

Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι η εξέγερση ξεκίνησε από την Γ πτέρυγα των Φυλακών Ελαιώνα και έχει εξαπλωθεί σε όλη την φυλακή, ενώ έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κρατούμενες αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Παρά τις υποσχέσεις, για αποσυμφόρηση των φυλακών,λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Tα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Όχι θανατοποινίτισες».

Κρατούμενη του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών, μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πρόκειται για μια 42χρονη που κρατούνταν στην 5η πτέρυγα των φυλακών, ο θάνατος της οποίας σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ιατρού του Καταστήματος Κράτησης, αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

Ωστόσο έχει διαταχθεί νεκροτομή, ενώ διενεργείται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της, ο οποίος προκάλεσε αναταραχή στις φυλακές και εξέγερση ακόμα και στις άλλες πτέρυγες, καθώς οι υπόλοιπες κρατούμενες πιστεύουν ότι ο θάνατος οφείλεται στον κορονοϊό.

Οι κρατούμενες έκαψαν στρώματα και αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους, αλλά με την επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων και της φρουράς αποκαταστάθηκε η τάξη και αυτή την ώρα, σύμφωνα με τη Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής επικρατεί ηρεμία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για θάνατο από κορονοϊό και αυτή η εκδοχή έχει σχεδόν αποκλειστεί, αλλά αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής που θα ρίξει φως στην υπόθεση.