Ρατσιστική επίθεση χαρακτηρίζει το ΚΕΕΡΦΑ τους πυροβολισμούς στην Ιουλιανού

Ρατσιστική επίθεση χαρακτηρίζει το ΚΕΕΡΦΑ τους πυροβολισμούς στην Ιουλιανού

«Ο δράστης είχε απασχολήσει τις αρχές για ανάλογου τύπου επιθέσεις σε βάρος μεταναστών»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΕΕΡΦΑ, αποδίδει ρατσιστικά κίνητρα στο συμβάν με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, σε κτίριο στην οδό Ιουλιανού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, δράστης της επίθεσης είναι ένας Έλληνας ο οποίος και στο πρόσφατο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για ανάλογου τύπου επιθέσεις σε βάρος μεταναστών.

Η ανακοίνωση της αντιρατσιστικής κίνησης, συνοδεύεται από φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού που διέμενε το θύμα της επίθεσης, ο άνδρας από το Πακιστάν, ο οποίος διατηρεί τουριστικό γραφείο στην οδό Ιουλιανού.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η σφαίρα έσπασε το τζάμι και εξοστρακίστηκε εντός του σπιτιού, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

Το ΚΕΕΡΦΑ τονίζει πως οι δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν αρκετά γρήγορα στο σημείο του συμβάντος αλλά παρά τις έρευνες που έκανε δεν κατάφερε να εντοπίσει τον δράστη για τον οποίο το θύμα ισχυρίστηκε ότι είναι ακόμα μέσα στο σπίτι.