Ποιες μάσκες είναι καταλληλότερες για χρήση από τους πολίτες

Ποιες μάσκες είναι καταλληλότερες για χρήση από τους πολίτες

Τι λέει η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου

«Οι περισσότερες Εντατικές που βλέπουν περιστατικά COVID-19 είναι πλήρως εξοπλισμένες. Δεν έχουμε ιδιαίτερη ανεπάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας», τόνισε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει επάρκεια υλικών για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Το πρόβλημα εξήγησε η κ. Κοτανίδου είναι ότι όλοι ζητούν τις μάσκες PP3, γιατί θεωρούν ότι έτσι προστατεύονται περισσότερο. Και ξεκαθάρισε ότι «αυτό δεν ισχύει. Ούτε εμείς χρησιμοποιούμε PP3. Αυτό το οποίο πρέπει να χρησιμοποιούμε και εμείς ακόμα, είναι μάσκες PP2 και αν έχουμε και την προστατευτική ασπίδα, είναι υπεραρκετό, ακόμα και για τους αρρώστους που είναι αποσωληνωμένοι και έχουν βήχα και δεν βρίσκονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης».

Όπως είπε η κ. Κοτανίδου «μπορούμε να κάνουμε πολύ άνετα τη δουλειά μας, χωρίς κανέναν κίνδυνο για εμάς, με τις μάσκες PP2 και την ασπίδα μπροστά». Εξήγησε μάλιστα ότι υπάρχει σε εγχώρια παραγωγή στη Θεσσαλονίκη -παράγουν ήδη σε μεγάλες ποσότητες αυτή την ασπίδα. Επίσης, όπως ανέφερε, τα Πολυτεχνεία Κρήτης και Αθήνας έχουν μπει στη διαδικασία να παράγουν τέτοιες ασπίδες.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό