«Λίγο πριν καταρρεύσει, είδε δύο ανθρώπους να τον σκεπάζουν με τα ρούχα τους»

«Λίγο πριν καταρρεύσει, είδε δύο ανθρώπους να τον σκεπάζουν με τα ρούχα τους»

Το «ευχαριστώ» της οικογένειας του θύματος από την επίθεση σκύλων στο Σέιχ Σου

...«Λίγο πριν καταρρεύσει είδε δύο ανθρώπους να προσπαθούν να απομακρύνουν τα σκυλιά, μετά να του μιλάνε καθησυχαστικά, να τον σκεπάζουν με τα ρούχα τους και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Οι ήρωες-άγγελοί του».

Ύστερα από ένα χειρουργείο και ακόμη, πολλές πληγές στο σώμα, ο 22χρονος που δέχτηκε το απόγευμα της 29ης Μαρτίου άγρια επίθεση από αγέλη μεγαλόσωμων σκυλιών στο δάσος του Σέιχ Σου, στην περιοχή πάνω από το Κρυονέρι, νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου -όπως λένε οι θεράποντες γιατροί- στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός είχε στην τοποθεσία αυτή για να αθληθεί (πριν την κοινή απόφαση, των αρμόδιων Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος των Δήμων, της προειδοποίησης ότι αγέλες σκύλων επιτίθενται σε πεζούς και δρομείς).

Η οικογένειά του προσπαθώντας να αφήσει πίσω της το θρίλερ στο οποίο εξελίχθηκε η βόλτα του νεαρού και να εστιάσει στην ανθρώπινη αλληλεγγύη, απέστειλε μία επιστολή στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με την οποία ευχαριστεί «τους ανθρώπους που τον διέσωσαν, την αστυνομία, τους γιατρούς και όλους όσοι συμμετείχαν στο να είναι σήμερα ζωντανός».

Στην επιστολή περιγράφουν με λεπτομέρειες το περιστατικό, όταν οκτώ με δέκα σκυλιά επιτέθηκαν με σφοδρή μανία και αγριότητα στο νεαρό, ενώ εκείνος έτρεχε. «Δεν είχε ούτε καν το χρόνο για κάποια ελεγχόμενη ή καθησυχαστική αντίδραση προς τα σκυλιά. Ήταν μια επίθεση αστραπιαία, απροειδοποίητη και βίαιη», σημειώνουν.

«Τον δάγκωναν με μανία σε όλο του το σώμα, κυρίως στον λαιμό και στο κεφάλι. Δεν μπορούσε να διαφύγει από πουθενά. Ήταν περικυκλωμένος και εγκλωβισμένος από μια αγέλη. Αιμορραγούσε από παντού και κυρίως από το λαιμό. Ήταν έτοιμος να καταρρεύσει».

Για καλή του τύχη, εμφανίστηκαν τρέχοντας δύο άνθρωποι, οι οποίοι αψηφώντας τον κίνδυνο, προσπάθησαν να τραβήξουν προς το μέρος τους την προσοχή της αγέλης, ενθαρρύνοντας παράλληλα τον ίδιο να αντέξει. «Αυτό που θυμάται ο γιος μας, λίγο πριν καταρρεύσει, είναι αυτοί οι άνθρωποι να παλεύουν με τα σκυλιά, μετά να του μιλάνε ήρεμα και καθησυχαστικά, να προσπαθούν να τον συνεφέρουν, να τον σκεπάζουν με τα ρούχα τους, να τον παίρνουν αγκαλιά για να τον μεταφέρουν, να τον ξαπλώνουν στο αυτοκίνητό τους και να του δίνουν τις πρώτες βοήθειες και κουράγιο μέχρι να τον πάνε όσο πιο γρήγορα μπορούσαν στο νοσοκομείο».

Παραδίπλα, όπως είπαν οι γονείς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ "εκείνο το απόγευμα σε εκείνο το σημείο του Σέιχ Σου, ήταν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που παρακολουθούσαν το περιστατικό, αλλά δεν έκαναν κάποια κίνηση. Ούτε καν πήραν κάποιο τηλέφωνο να ειδοποιήσουν".

«Αυτοί οι δυο άνθρωποι του έσωσαν τη ζωή του. Ήταν οι ήρωές του, οι άγγελοί του. Τους ευχαριστούμε ολόψυχα από τα βάθη της ψυχής μας και ευχόμαστε να μην βρεθεί άλλος άνθρωπος στην θέση που βρέθηκε το παιδί μας».

Όλες αυτές τις ημέρες η οικογένεια βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον πατέρα και τον γιο που έσωσαν το παιδί τους, καθώς και εκείνοι επικοινωνούν και ρωτούν συνέχεια για την πορεία της υγείας του νεαρού. Η οικογένεια του 22χρονου, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Ιωσήφ Καραδέδο, επιφυλάσσεται για το αν θα κινηθεί νομικά.

3
σχόλια
 1. avatar SE

  Συμφωνώ απόλυτα με Ιστορικό!

 2. avatar Ιστορικός

  Είναι πραγματικά απίστευτο πως η χώρα έχει γίνει όχι μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά ζούγκλα πλέον, με αγέλες άγριων σκυλιών να κατακρεουργούν και να σκοτώνουν ανθρώπους, και οι αρχές... απλώς προειδοποιούν τους πολίτες να προσέχουν αντί να κάνουν ευθανασία στα άγρια ζώα! Η ανήκεστη πολιτική κορεκτίλα έχει επιτρέψει σε ανισόρροπους μισάνθρωπους σκυλάδες των σκυλοΜΚΟ "φιλοζωικών" να έχουν πετύχει τη θέσπιση νόμων περί "αστικής πανίδας" που θεσμοθετούν την ζούγκλα, που απαγορεύουν την ευθανασία, που τιμωρούν εξοντωτικά όσους καταφύγουν σε αυτοδικία θανατώνοντας επικίνδυνα σκυλιά αλλά με ποινές χάδι όσους ιδιοκτήτες έχουν αφήσει ανεξέλεγκτα τα ζώα τους να κατασπαράζουν ανθρώπους (π.χ. πρόσφατα 30.000 ευρώ πρόστιμο σε κάποιον για φόλα, αλλά... 2.000 ευρώ αποζημίωση σε παθούσα για βαριές σωματικές βλάβες!). Στην γελοία αυτή χώρα οι μισάνθρωποι σκυλάδες έχουν πετύχει τα σκυλιά να έχουν... ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ ζητάνε και τα ρέστα και δείχνουν την παράνοιά τους ευχόμενοι χειρότερο τέλος σε ανθρώπους! Πρέπει να επανέλθει η λογική όπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, να θεσπισθεί ανώδυνη ευθανασία για τα αδέσποτα και να επιβληθεί φόρος σκυλοκατοχής για τα δεσποζόμενα που ρυπαίνουν, ηχορυπαίνουν αλλά είναι και επικίνδυνα όταν έχουν ανεύθυνους ιδιοκτήτες. Απομάκρυνση σκυλοΜΚΟ από υπηρεσίες δήμων, όπου η μόνη τους έγνοια είναι η προστασία δολοφονικών ζώων! Και βαριές ποινές τόσο για ιδιοκτήτες που ευθύνονται για επιθέσεις κόπρων τους, όσο και για δήμους που αφήνουν αγέλες αδέσποτων.

  1. avatar Leo

   Συμφωνώ απόλυτα

Παρακαλούμε περιμένετε ...