Η περιπέτεια νεαρής Ρουμάνας που έπεσε θύμα κυκλώματος σωματεμπορίας

Η περιπέτεια νεαρής Ρουμάνας που έπεσε θύμα κυκλώματος σωματεμπορίας

Πώς η υπόθεση μπαίνει εκ νέου στην κρίση του Εφετείου

Μια ακόμη υπόθεση μπαίνει εκ νέου στην κρίση του Εφετείου μετά τις αλλαγές που προβλέπονται στον νέο Ποινικό Κώδικα. Κεντρικό πρόσωπο στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια νεαρή Ρουμάνα η οποία έπεσε θύμα μελών κυκλώματος σωματεμπορίας από δρούσε στην Ελλάδα, το 2007.

Η ιστορία της νεαρής κοπέλας ξεκίνησε στην Ρουμανία όταν πείστηκε από ένα ζευγάρι πως θα ζούσε μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα εργαζόμενη ως λατζέρισα. Ωστόσο, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική καθώς μόλις πάτησε το πόδι της στην χώρα μας η γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού από μέλος της οργάνωσης και στην συνέχεια την εξώθησαν στην πορνεία με την απειλή ότι θα σκοτώσουν την ίδια και την οικογένεια της.

Σε κατάσταση ομηρείας η νεαρή Ρουμάνα και αφού της είχαν αφαιρέσει το διαβατήριο και το κινητό της τηλέφωνο, εξαναγκάστηκε να εκδίδεται έναντι  του ποσού των 120 ευρώ κάθε φορά, σε απροσδιόριστο αριθμό ανδρών. Μάλιστα, στη συνέχεια το ζευγάρι την «νοίκιασε» και σε άλλα μέλη της οργάνωσης για να την εκμεταλλευτούν.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η κοπέλα κατάφερε να διαφύγει από τα μέλη της οργάνωσης και να ζητήσει την βοήθεια της αστυνομίας.

Το ζευγάρι στο οποίο αποδόθηκε πρωταγωνιστικός ρόλος οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης και καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης για σωματεμπορία κατ' επάγγελμα από κοινού, με ελαφρυντικά, σε φυλάκιση 5 ετών, μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή.

Η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά την αναίρεση που άσκησε η κατηγορούμενη υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του Εφετείου πάσχει από έλλειψη εμπεριστατωμένης αιτιολογίας. Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς της.

Ωστόσο, το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου ανέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο Θεσσαλονίκης για νέα επιμέτρηση της ποινής που επιβλήθηκε στους κατηγορούμενους καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση ο νέος Ποινικός Κώδικας εφαρμόζει επιεικέστερες διατάξεις που προβλέπουν μικρότερες ποινές.