Νίκος Χαρδαλιάς: Χθες το βράδυ φέραμε 30 ανθρώπους από το Λονδίνο, οι οποίοι ήταν όλοι με διάφορα προβλήματα υγείας

Νίκος Χαρδαλιάς: Χθες το βράδυ φέραμε 30 ανθρώπους από το Λονδίνο, οι οποίοι ήταν όλοι με διάφορα προβλήματα υγείας

Τηλεφωνική παρέμβαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Open.

Η παρουσιάστρια, Σίσσυ Χρηστίδου, λίγο πριν την παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας είχε προβάλει στην εκπομπή σε απευθείας σύνδεση, πλάνα από τους ανθρώπους που βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στο αεροδρόμιο του Λονδίνου εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον κοροναϊό.

Ο κ. Χαρδαλιάς θέλησε να παρέμβει και ανέφερε: «Κυρία Χρηστίδου, καλημέρα από την Πολιτική Προστασία. Ακούστε με λιγάκι για να ξεκαθαρίσουμε αυτό το ζήτημα που αφορά τον επαναπατρισμό. Οι ιδιαίτερες συνθήκες που αφορούν τον κοροναϊό έχουν ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς του κράτους. Το κράτος έρχεται να καλύψει πραγματικές ανάγκες συνανθρώπων μας που είναι εγκλωβισμένοι κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια. Χθες το βράδυ φέραμε 30 ανθρώπους από το Λονδίνο, οι οποίοι ήταν όλοι με διάφορα προβλήματα υγείας. Είτε κάποια παιδάκια που κάνουν χημιοθεραπείες είτε κάποιοι που είχαν εγχειριστεί και είχαν εγκλωβιστεί εκεί που έπρεπε να επιστρέψουν. 30 καθαρά υγειονομικού ενδιαφέροντος συμπολίτες μας. Σήμερα, αυτό που κάνουμε, είναι να καταγράφουμε τους ανθρώπους οι οποίοι χρήζουν άμεσης βοήθειας υγειονομικής ή δεν έχουν να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης μίσθωσης ή είναι εγκλωβισμένοι από transit πτήσης.

Οι άνθρωποι αυτοί καταγράφονται και θα επιστρέψουν στην πατρίδα. Όμως, δεν γίνεται στους 72 του Λονδίνου οι 24 να μη μας δίνουν πληροφορίες και αν είναι οι ίδιοι που βγαίνουν και μιλούν για ξεχασμένα Ελληνόπουλα. Οι οποίοι έχουν σπίτια να μείνουν, δεν μας εξηγούν αν εμπίπτουν σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες και είναι άδικο να μην καλύψουμε πραγματικές ανάγκες» είπε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...